Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son günlerde İran'dan kaynaklandığı belirtilen balistik füze tehditlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirilmiştir.
Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili ülkeyle görüşülmektedir.
Milli güvenliğimiz öncelenerek bölgedeki tüm gelişmeler dikkatle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Mart ayı içinde İran’dan fırlatılan iki füze Türkiye hava sahasına girdikten sonra Doğu Akdeniz’deki NATO unsurları tarafından havada imha edilmişti. Enkaz parçaları Hatay ve Gaziantep çevresine düşerken olaylarda can kaybı yaşanmadı. Milli Savunma Bakanlığı, müdahalenin NATO hava savunma sistemi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
NEFES
Böyle çevirme daha önce görülmedi! Polis, motosiklet sürücüsüne silah çekip tekerleğine tekme atarak durdurdu!66 izlenme
Libya'daki şehitleri duyuran Yeniçağ yazarlarının hesaplarına el konuldu!701 izlenme
Süleyman Soylu görevdeyken Soylu'dan gizli hazırlanan raporda Ayhan Bora Kaplan da vardı97 izlenme
Patara'dan çalınan kumlar için tutanak tutan memuru görevden almıştı! 14 bin TL maaş alan kaymakamın 9 bin TL'lik ayakkabısı!54 izlenme
Yandaş medyanın seçim dönemlerinde yaptığı 'doğalgaz bulundu' haberleri gündem oldu! Sürekli bulmuşlar!165 izlenme
Ünlü anketçi açıkladı: Bu sonuçlar İstanbul'un müjdecisi94 izlenme
AKP’li belediyeden işçilere tehdit!51 izlenme
Bakan Nebati'den asgari ücrette 'Avrupa' kıyası! "Kira şehir merkezinde 1261 TL"69 izlenme