Eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte Mainz’de BioNTech’i yöneten Profesör Uğur Şahin, BBC’de yayınlanan The Andrew Marr Show’a konuk oldu.
Kısa bir süre içerisinde uluslararası kamuoyu tarafından tanınan bir figür haline gelen Şahin, Pfizer ile geliştirilen corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geliştirilen corona virüsü aşısının hiçbir ciddi yan etkisi olmadığını söyleyen Şahin, “Şu ana kadar karşılaştığımız en önemli yan etki iğne vurulan bölgede hissedilen hafif ağrı. Bazı gönüllülerde ise hafif ve orta seviyede ateş artışı da aynı dönemde rastlandı. Şu ana kadar araştırmayı durduracak ya da askıya almamıza sebep olacak herhangi bir kısa ve orta vadeli yan etkiyle karşılaşmadık” dedi.
BBC’de açıklamalarda bulunan Şahin, “İki ayı aşkın bir süredir katılımcılardan elde ettiğimiz güvenlik verilerine sahibiz ve iki yılı aşkın bir süredir de veri toplamaya devam edeceğiz ve aşının sadece kısa ve orta vadeli yan etkileri için değil uzun dönem etkilerini de görmek için. Fakat şu ana kadar güvenlik verileri tamamen etkili” dedi.
Şahin, aşının her yıl corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirip kuvvetlendirmediğinin de takip edilmesi gerektiğini ve bu konuda da daha çok veriye ihtiyaç olunduğunu dile getirdi.
NYT'de 'Erdoğan' analizi: "İktidarda kalmak için akla gelen her yolu kullanacak"36 izlenme
TikTok’ta çocuğunun yanında erotik canlı yayın açan kadın gözaltına alındı!1907 izlenme
FETÖ'nün maskeli cenaze töreni şüphe uyandırdı! Hâlâ devletin içindeler mi?34 izlenme
Türkiye'nin 83 yıllık kuruyemiş devi iflasın eşiğinde18 izlenme
Rekor üstüne rekor kıran doların AKP iktidarı dönemindeki hikâyesi!74 izlenme
Emniyet MHP’nin arka bahçesi mi? Meğer polisler ‘Devlet’ eli öpmek için kuyruğa girmiş26 izlenme
Akaryakıtta rekor zamdan sonra 5 TL'lik büyük indirim kapıda54 izlenme
Zeydan Karalar tutuklandı: Siyasilerden tepki yağdı22 izlenme