Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın yedinci gününde çatışmalar şiddetleniyor. Ukrayna'da birçok kentte patlama sesleri hiç durmazken Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Ukrayna halkı dün kurulan barikatlara toplanarak Zaporizhzhya Nükleer Santrali’ne girişi engellemeye çalıştı.
Dinyeper Nehri'nin sol kıyısında, Kakhovka Rezervuarı yakınında bulunan Enerhodar kentinin nüfusu 52 bin civarında olduğu belirtildi.

'RADYASYON SEVİYELERİ NORMAL'
Ukraynalı yetkililer dün Uluslararası Atom Enerji Ajansı’na (IAEA) bilgi vererek ülkenin tüm nükleer santrallerinin ulusal operatörün kontrolü altında olduğunu belirtti. IAEA’nın dünkü açıklamasında “IAEA'ya yapılan en son düzenli bilgi güncellenmesinde, Ukrayna Devlet Nükleer Düzenleme Müfettişliği (SNRIU), santrallerle düzenli olarak iletişim kurduğunu, güvenli ve emniyetli bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Fiziksel koruma sistemlerinin normal düzende olduğu ve sahalardaki radyasyon seviyelerinin de normal olduğu belirtildi” denildi.
AVRUPA’NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ
Ukrayna’nın nükleer santrallerinin yönetimini yapan devlet kurumu Energoatom kente girişte bugün halk tarafından kurulan barikatlardan görüntü paylaşarak Rus güçlerinin Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan kente girilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Yeni Şafak’ın patronuna TOKİ’den milyonluk ihale!52 izlenme
Vatandaş yardımla yaşıyor24 izlenme
Yoksulluğun acı tablosu... 1.6 milyon abonenin elektirik ve gazı kesik!76 izlenme
CHP'li belediyelerin 'Askıda Fatura Kampanyası'nda 44 milyon TL tutarında yaklaşık 460 bin fatura ödendi!103 izlenme
Atatürk'ün imzaladığı Nutuk alevlerin içerisinden kurtarıldı: Polisler imzayı görünce şok oldu32 izlenme
THK'nin uçaklarıyla AB'den gelenler arasındaki fark dikkat çekti! 'Beş kova su...'51 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında sanık avukatından isyan: 'Ömrümde ilk kez böyle bir şey gördüm'20 izlenme
Muharrem İnce'den rüşvet alanlara, hadisli beddua388 izlenme