Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar
4 bin 300 Rus askeri,
26 Rus helikopteri,
27 uçak ve
146 Rus tankının etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, Bodnar yaptığı açıklamada 'Düşmanın can kaybı sayısı 4 bin 300 kişi, 26 helikopter, 27 uçak, 706 zırhlı araç 146 tank...' ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Bodnar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Bugün Lahey'deki mahkemeye Rusya'nın yaptığı şeylerle bir başvuru yaptık, savaşa son vermesini talep ediyoruz.
Biliyorsunuz ki gece boyunca ve sabah hem havadan ve füze atılıyordu.
Ruslar, Kiev'e girmek istiyorlardı ve kısmen Harkiv'e girdiler.
Son bilgilere göre Harkiv'e giren birliklerin silahları alındı ya da onlar yok edildi.
Karadeniz'deki yabancı gemileri ya ele geçiriyorlar ya da o gemilere ateş ediyorlar. Ama biz tüm bu saldırılara direniyoruz.
Düşmanın can kaybı sayısı 4 bin 200 kişi, 26 helikopter, 27 uçak, 146 tank, 50 topçu silahı, 2 tane gemi... Direnişimiz artacaktır.
Bunun yanı sıra savaşa son vermek ve müzakere için yollar arıyoruz. Rusya'nın silahları teslim edin ve Gomel'e gelin ultimatomuna inanmadık. Ama asla ve asla müzakereden vazgeçmiyoruz. Rus birliklerinin Ukrayna topraklarından çıkmasını istiyoruz.
Toplu bir şekilde askeri araçları yok eden Bayraktar'lar da çok etkili. Bugün Cumhurbaşkanımız, uluslararası lejyon diye bir birliğin oluşturulacağını duyurdu.
En yakın zamanda Ukrayna'nın savunmasına katılmak isteyen herkes için bilgileri paylaşıyor olacağız."
KORKUNÇ PLAN ÖNLENDİ
"Aynı zamanda Rusya Federasyonu'nun insanlığa aykırı şekilde savaşı nasıl dürdürdüğünü paylaşmak istiyorum. Onlarca sivil altyapıya ateş edildi. Bunlar arasında anaokulları da yer alıyor. Çocuklarımız ölüyor ve bazıları yaralanıyor. Aynı zamanda ameliyathanelerde çocukların da olduğu çocuk hastanelerine de ateş edildi. Bazı vurmuş oldukları kontrol noktalarında ailece insanları öldürüyorlardı. Sabotaj gruplarının faaliyetlerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Sivil halkı öldürmek için mevcut tüm araçları kullanıyorlar. Ambulans ele geçirerek ambulanstan ateş ediyorlardı.
Bir saat öncesinde rahip yakalandı, evinin yakınlarındaki AVM'yi patlatmak istiyordu. Rus Ortodoks kilisesinin suçlu faaliyetlerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Kendi rahiplerini Ukrayna'da sabotaj eylemlerine göndermek için kullanıyor.
Görünen o ki Rusya çok kaotik bir davranış şeklini aldı. 300'den fazla bizde rehine var. Aynı zamanda Rusya'daki birliklerin ciddi kısmı Ukrayna'ya gitmekten vazgeçiyor. Onların manevi durumu gerçekten aşağıda."
Hüsnü Mahalli: Pazarlık henüz bitmedi376 izlenme
Atatürk düşmanı gericilere en güzel cevabı dedemiz vermiş !286 izlenme
Komşu’da vahim tablo! Halk sokaklarda188 izlenme
Borsada büyük manipülasyon! İşlemler Ahlatcı Yatırım'da yoğunlaşıyor68 izlenme
Son ankette Erdoğan ve Bahçeli'ye büyük şok! Millet İttifakı fark attı!57 izlenme
Melih Gökçek'in yeni skandalı! 'Şimdi de Ankaralının malına çöküyor'73 izlenme
İBB, Üsküdar sahilde bir kaçak yapıyı daha yıktı42 izlenme
Her şey burada başladı… Karantinaya alındı ama sınırı geçti!89 izlenme
Boğaziçi'ne 'vekaleten' atanan rektörün ilk icraatı: 14 yıllık akademisyeni görevden aldı!
Özgür Özel boykot çağrısı yapmıştı: Espressolab’de Erdoğan sloganı attılar!
Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildi?
TRT Arabi 19 Mayıs mesajı yayınladı, Atatürk'e binlerce kullanıcı Arapça hakaret etti!