Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun ağır kayıplar verdikten sonra başkent Kiev çevresinden çekilmeye başladığını belirtti. Açıklamada, büyük darbe alan Rus ordusuna bağlı iki taktik saldırı birliğinin Belarus'a geri döndüğü bildirildi. Ayrıca Rusya'dan Ukrayna'ya giren Rus askeri sayısında ciddi bir düşüş olduğu da öne sürüldü.
Sözcü'de yer alan habere göre, Ukrayna ordusu ayrıca Rus birliklerinin Kiev'in kuzeybatısında ve doğusunda geri püskürtüldüğünü, Donetsk ve Luhansk'ta da beş ayrı Rus saldırısının engellendiğini ve tanklarının imha edildiğini kaydetti.
KİEV’DE UZAKTAN EĞİTİM YENİDEN BAŞLIYOR
Rus ordusunun Kiev merkezine girmeyeceği yönünde beklentiler artarken, uzun süredir kuşatma altında gergin bekleyişin sürdüğü kentte okullar bugün yeniden online derslere başlıyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, “Kent için şu anda önemli bir görev sıkıyönetim altındaki zor koşullarda yaşamak. Bize boyun eğdirmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar” dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı, geçen hafta Ukrayna'daki askeri operasyonunu ülkenin doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesine yoğunlaştıracağını açıklamıştı. Taktik değişikliği olarak görülen bu açıklamaya rağmen Rusya'nın Ukrayna'nın diğer bölgelerindeki saldırıları sürüyor.
Öte yandan Rus askerlerinin geçen hafta ele geçirdikleri Çernobil Nükleer Santrali yakınlarındaki kasabadan ayrıldığı duyuruldu. Rus birliklerin daha önce gözaltına aldığı Slavutiç kasabasının Belediye Başkanı Yuri Fomiçev, bugün yaptığı açıklamada Rus birliklerin kasabadan çekildiğini söyledi.
Mansur Yavaş duyurdu! İşte Ankara'da 2 günde yurtlara yerleştirilen öğrenci sayısı43 izlenme
AKP'li Hülya Atçı Nergis: Kadına şiddette kadınların hiç mi payı yok?107 izlenme
Sinan Ateş davasında Apple'dan cevap geldi: 2 sayfa yazı 1 flash bellek!14 izlenme
Koronavirüs anketinden çarpıcı sonuçlar: Toplumun yarısı geçim kaygısı yaşıyor65 izlenme
Enişte, kâr var bu işte! AKP’li belediyeler enişteyi uçurdu!58 izlenme
İsmailağacılar’dan Nesin Vakfı’na provokasyon! Nesin Vakfı’nın yanında toplanan tarikatçılar tehditler savurup, havai fişeklerle seçim kutlaması yaptı42 izlenme
Seçil Erzan'ın el yazısı liste ortaya çıktı: Fatih Terim ve Fulya Terim'in karşısında bakın ne yazıyor?64 izlenme
Fahrettin Koca'dan soru önergelerine şok yanıt! "Web sitesine bakın"29 izlenme
Bakanlık İzmir depremzedelerine dağıtılan desteği geri istedi iddiası!
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TABLOSU! SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan çifte düzenleme sinyali: SSK Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne olacak?
Ceren Yılmaz isimli Türk gezgin Etiyopya’da tacize uğradı! O anları saniye saniye kayda aldı
Murat Ağırel'den yeni mesaj 'Korkmayın ! Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'Pelikan'dan çok daha büyük !'