Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, geçiş ücretlerinin pahalılığı ile ilgili soruya, “Geçiş ücretleri tam tersine dünya standartlarına göre çok uygun” diye yanıt verdi.
Bakan Karaismailoğlu, AKP döneminde birçok proje için kullanılan “kamuözel işbirliği” (KÖİ) modeline ilişkin Anadolu Ajansı’nın sorularını cevapladı.
Model, aynı zamanda projeyi gerçekleştiren şirketlere verilen ‘müşteri garantisi’ sebebiyle sıkça eleştirilerin hedefi oluyor. 2020 yılı için garanti ödemelerine toplam 18,8 milyar TL bütçeden pay ayrılmıştı. Bu payın büyük kısmı ise ulaşım sektöründe yapılan projelere ayrıldı.
Karaismailoğlu, ‘garanti’li yapılan bu ulaşım projelerinde geçiş ücretlerinin yüksek olmadığını savundu.
Karaismailoğlu, AA muhabirine verdiği röportajda “Geçiş ücretleri neden bu kadar pahalı?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Geçiş ücretleri tam tersine dünya standartlarına göre çok uygun. Kilometre başına ödenen rakamlara baktığınız zaman bu tabloda çok makul yerlerde kalıyoruz.
Tabii ki bunu o bölgelerin GDP'si ile oranlamak gerekiyor ancak o zaman doğru karşılaştırma yapabiliriz. Projelerin yapıldığı bölgelerin GDP'sine baktığınız ve oranladığınız zaman bile gayet avantajlı konumdayız.”
Karaismailoğlu’nun ‘uygun’ iddiasına karşın köprü ve otoyol ücretleri oldukça yüksek.
Osmangazi Köprüsü’nde en düşük araç sınıfı (motosikletler) için belirlenen geçiş ücreti 103 TL.
İstanbulİzmir otoyolunda ise geçiş ücreti 2021 yılında 367 TL olarak belirlendi.

Emekliyi bölmeyin26 izlenme
Bir annenin 23 Nisan'daki isyanı yürekleri dağladı: "Parası olana mı bayram? 23 Nisan sadece zengin çocuklarına mı armağan edildi?"39 izlenme
Katar Emiri ikinci karısı için kesenin ağzını açtı67 izlenme
İBB’nin uyuşturucu raporu tamamlandı! Cemaat ve tarikatlar kendi merkezlerinde…75 izlenme
İBB'nin Kent lokantalarında yemek yiyen emekli ve dar gelirlilere hakaret etti! "Salak hepsi geri zekâlı"30 izlenme
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'dan 'itirafçı' iddialarına açıklama8 izlenme
Metin Feyzioğlu'na bir ödül daha! Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atandı16 izlenme
Hüsnü Mahalli'den çarpıcı İsrail-İran yorumu: "Bak net söylüyorum. Şu anda bu coğrafyada İran vuruldu diye radikal sünni çevreler göbek atıyorlar"36 izlenme