Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’deki turizm tesislerinin yangın güvenliğinin olup olmadığı konusu TBMM’nin de gündemindeydi. CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Türkiye’de Bolu’da çıkan yangına benzer yangınların çıkma ihtimalinin olduğunu söyledi.
Pala, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’ı örnek vererek, “Uludağ oteller bölgesinin bütün sorumluluğu Uludağ Alan Başkanlığı'na verildi. Edindiğimiz bütün bilgiler Uludağ'daki 37 konaklama tesisinin yarısından fazlasında yangın güvenliğiyle ilgili bazı sorunlar olduğunu net olarak ortaya koyuyor” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ bölgesinde üç itfaiye aracının olduğunu ve her vardiyada altı çalışanın görevlendirildiğini aktaran Pala, “Bu yetmez, yangında temel mesele koruyucu önlemleri almaktır. Yangın çıktıktan sonra yangını söndürmek değil mesele, koruyucu önlemleri alabilmek” diye konuştu.
Uludağ Alan Başkanlığı, Uludağ'ın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması ile yürütülen faaliyetlerin düzenlenmesini sağlamak amacıyla 26 Ocak 2023’te Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kuruldu. Başkanlığın 2025 yılı bütçesi 72 milyon 927 bin TL olarak belirlendi.
Öte yandan, başkanlığa 2024’te 17 milyon 309 bin TL Hazine yardımı yapıldı. Bu paranın nereye harcandığı bilinmezken 2025 yılı yatırım programında başkanlık için 2 milyon TL’lik “Uludağ alanı otopark düzenlemesi”, 8 milyon TL’lik “Çevre düzenlemesi uygulamaları” ve 2,4 milyon TL’lik “Taşıt alımı” projelerine yer verildi.
Otopark projesinin bu yıl bitirilmesi öngörülürken, çevre düzenlemesinin 2026’da tamamlanması planlandı. Başkanlığın harcama ve projelerinde yangın güvenliğine dair bir planlama görünmüyor. Ayrıca, Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş’un adının başkanlığın internet sitesinde yer almaması dikkat çekti.
Nefes
BDDK’dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu!195 izlenme
İlaçları günlerce verilmedi verilen de 2 günlük kaldı!: Esila Ayık'ın hayatı risk altında39 izlenme
Türk eğitimine Arapça istilası!42 izlenme
Sedat Peker'in dikkat çektiği Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının 40 kez Venezuela’ya gittiği ortaya çıktı!69 izlenme
MİT'in Ukrayna'dan getirdiği Hablemitoğlu suikastı sanığı Bozkır firar etti58 izlenme
Süleyman Soylu'dan "Suriyeli" açıklaması! "Geçici koruma statüsündeki göçmenlerin sınırdışı edilmesi söz konusu değil"94 izlenme
İstanbul'dan sonra bir ilde daha polise bıçaklı saldırı: 33 suç kaydı olan saldırgan vurularak yakalandı32 izlenme
Önce paspas sonra diploma34 izlenme