Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) her yıl açıkladığı küresel haklar endeksine göre Türkiye işçiler için koşulları en kötü 10 ülke arasında yer alıyor.
Belçika merkezli, dünyanın en büyük sendika birliği olan ITUC’a göre Türkiye dışında Bangladeş, Belarus, Ekvador, Esvatini, Filipinler, Guatemala, Mısır, Myanmar ve Tunus işçi hakları açısından en kötü olan diğer ülkeler.
167 ülkeden 191 milyon işçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), 2024 yılına ilişkin Küresel Haklar Endeksi raporunu yayınladı.
Rapor 151 ülkeyi Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) sözleşmeleri ve içtihatlarından yola çıkarak oluşturulan 97 göstergeyle değerlendiriyor.
BBC'nin haberine göre Türkiye 2016 yılından beri dünyada işçi hakları açısından en kötü 10 ülke arasında yer alıyor.
Raporda Türkiye’de işçilerin hakları ve özgürlükleri yıllardır aralıksız olarak saldırıya uğradığı belirtildi.
Rapor, Türkiye’de hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığını, sendikaların ve üyelerinin sistematik olarak ve asılsız suçlamalarla kovuşturmaya uğradığını öne sürüyor.
Aynı zamanda işverenlerin “sendikalaşma girişiminde bulunan işçileri sistematik bir şekilde işten çıkararak sendika düşmanlığı yaptığı” belirtildi.
Raporda Deriteks Sendikası eski başkanı Makum Alagöz’ün silahlı saldırı sonucu yaralanması, 1 Mayıs 2023’te İstanbul’da düzenlenen gösteriler sırasında çok sayıda protestocunun gözaltına alınması gibi örnekler yer aldı.
ITUC Genel Sekreteri Luc Triangle, raporun ardından, “Endeks, 11 yıldır dünyanın her bölgesinde işçi haklarındaki hızlı gerilemeyi gösteriyor” açıklamasında bulundu.
Sözcü
100 tam puan aldı ancak temizlikçi kadrosuna girdi19 izlenme
Vali, Atatürk’ü yok saydı! Devlet kurumuna Atatürk’ün resmi asılmadı30 izlenme
İstanbul Beyoğlu’nda büyük tehlike yaratan sokak köpeği! Yorum sizin40 izlenme
Özgür Özel'den, Ulaştırma Bakanı ile Haydarpaşa-Sirkeci Garı ihalesini alan Hüseyin Avni Önder hakkında çok çarpıcı bilgi !171 izlenme
Erdoğan, Rize'yi hatırlatıp Akşener'i hedef aldı: Rize birinci, daha neler olacak neler50 izlenme
Pençe Kilit operasyonunda 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı42 izlenme
Mahfi Eğilmez: "Sert düşüş olacak"41 izlenme
AKP’li vekilden cinsiyetçi ifadeler ve çirkin el hareketi!36 izlenme
Odunpazarı Belediyesi hizmet binalarına Andımızı astı!
AKP'li Özhaseki 'Giresun felaketindeki' suçluyu buldu! "İlla suçlu arayanlar CHP'ye baksın"
Arka Sokaklar'da Türkiye'nin vicdanını sızlatan 'Yenidoğan Çetesi' işlendi
Avrupa ülkelerinin neyi icat ettiği "İcat çıkarma" başlığıyla paylaşılan görsel akıllara ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın "Graham Bell" bölümünü getirdi