Akademide liyakat tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Düzce Üniversitesi’nde 2004 yılından beri çalışan ve 10 yıl Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görev yapan Prof. Resul Kara’nın 2020’de Mühendislik Fakültesine dekan olarak atanmasının ardından neredeyse tüm çekirdek ailesini akademik kadroya dahil ettiği ortaya çıktı. Dekan Kara’nın büyük kızı Fatma Betül Kara Ardaç, 2016 yılında lisans öğrencisi olarak Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne başladı.

DAMAT “NASİBİNİ” ALDI
Dört yıllık eğitiminin ardından mezun olan Ardaç, 2020 yılında aynı üniversitede yüksek lisansa başladı ve babası Kara’nın fakülteye dekan olarak atanmasının ardından 2021’de araştırma görevlisi olarak bölümde çalışmaya başladı.

Bu pozisyonda dört yıl görev yapan Fatma Betül Kara Ardaç, 2025’in Mayıs ayında da doktoraya başladı. Ardaç, aynı yılın Aralık ayından beri Doktor Öğretim Üyesi olarak bölümde görev yapıyor.
Dekan Kara’nın küçük kızı Büşra Zeynep Kara ise 2022’de üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmasının ardından iki ay sonra aynı üniversitede yüksek lisansa başladı ve 2024’te mezun oldu.

Dekan Kara’nın damadı Hüseyin Avni Ardaç ise Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümünden 2018’de yüksek lisans öğrencisi olarak mezun oldu.

Ardından Ardaç, kayınpederi Kara’nın başkanlığı döneminde, 2019 yılında Düzce Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında Yazılım Geliştirme biriminde göreve başladı. Hüseyin Avni Ardaç halen bu görevde bulunuyor.
TESADÜFÜN BÖYLESİ!
NEFES, Dekan Kara’ya hakkındaki iddiaları da sordu. Kara, kızı Fatma Betül Kara Ardaç’ın 2021’in Ekim ayında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak göreve başladığını iki ayın ardından da araştırma görevlisi olarak Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesine geldiğini söyledi. Kara, damadı Hüseyin Avni Ardaç ile kızı Fatma Betül Kara’nın 2021’in Ekim ayında evlendiklerini söylemesi ise dikkat çekti. Dekan Kara, damadının görevi ile ilgili olarak da kızı ile evlenmeden önce 2019 yılında Düzce Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında Yazılım Geliştirme biriminde göreve başladığını söyledi. Aynı tarihte Dekan Kara, Bilgi İşlem Daire Başkanı olması da dikkat çekti.
NEFES
Mansur Yavaş'ın suskunluğu eleştiriliyordu... Bu yüzden mi geri planda kalıyor?21 izlenme
AKP tekmecilerle devam! O isim de aday!141 izlenme
Kaftacıoğlu, Erdoğan’a dava açıyor!80 izlenme
Milyonlarca araç sahibi dikkat! Yeni yılda büyük zam geliyor!82 izlenme
Sedat Peker Erdoğan'a çok yakın bir ismin eskiden yaptıklarını anlattı: Zehir zemberek iddialar!90 izlenme
AKP Türkiye’si: "Yetmiyor ne ilaç ne de antidepresan"57 izlenme
Torba kanun görüşmeleri sırasında boş kalan AKP sıraları, görüntülere böyle yansıdı!45 izlenme
Yeşile bir darbe daha: 1.7 milyon metrekarelik askeri alan konut imarına açıldı28 izlenme
Anıtkabir'de çirkin provokasyon! Atatürk'e hakaret iddiası ortalığı karıştırdı
AKP'nin kurucusundan Erdoğan'a sert sözler: "Bu ülke bitmiş, batmış. Böyle 'Allahuekber' demekle, bilmem ne demekle bu iş olmuyor. Yani sömürünün bu kadarı da olmaz"
Uyuma Türkiye ! Erdoğan'ın halifelik hayali Suriye'nin son hali !
Karlov suikasti iddianamesinde AKP'li 3 bakanın adı geçiyor!