Skandal yaklaşık 7 ay önce Pamukkale Üniversitesi’ne yapılan bir ihbarla ortaya çıktı.
Kırgızistan başta olmak üzere Türk Cumhuriyeti ülkelerinde faaliyet gösteren bir grubun, üniversite sınavlarında düşük puan alan yabancı öğrencileri en az 25 bin dolar karşılığı Türkiye’deki taşra üniversitelerinin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi gibi yüksek puanlı bölümlere kayıt yaptırdıkları ortaya çıktı.
Şebekenin üniversitelerin sisteminde değişiklik yapma yetkisine sahip öğrenci işleri bölümleri personeli ile birlikte hareket ettikleri belirlendi.
‘ANORMALLİKLER FARK EDİLDİ’
İhbar üzerine idari soruşturma başlatan Pamukkale Üniversitesi’nin işlemlerde anormallikler fark etmesi üzerine olayla bağlantılı olabilecek 1 kişi görevden alırken, 4 personeli açığa aldığı ve suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 6 aydır yürütülen soruşturma kapsamında kayıtlarda değişiklik yapılan birimin tüm evraklarına ve bilgisayarlarına el konuldu.
İlk belirlemelere göre üzerindeki değişiklik yapılan kayıt sayısının 100’ün üzerinde olduğu tespit edildi. Bu sayının ilerleyen süreçte 140’ı bulduğu ileri sürüldü.
‘AFRİKA ÜLKELERİNDEN, TÜRK CUMHURİYETLERİNE KADAR’
Sisteme müdahale edilerek kayıtları değiştirilen öğrencilerin Afrika ülkelerinden Türk Cumhuriyetleri vatandaşlarına kadar değişiklik gösterdiği öğrenildi.
Diğer yandan Iraklı bir tıp fakültesi öğrencisi olan Aliridha Abdulameer Abdali Alrichab’ın kaydının silinmesi üzerine dava açtığı, bu dosya kapsamında sınav puanı 504 olan Alrichab’ın en yüksek 600 puanla bölüme yerleştirmesi yapılabilecekken sisteme 678 puanlı olarak kaydedildiği ortaya çıktı.
‘FETÖ’NÜN YÖNTEMİYDİ’
Pamukkale Üniversitesi’nde bir yetkili sistemin 2016 yılı öncesinde FETÖ Terör Örgütü üyeleri tarafından Türkiye’ye getirilmiş olabileceğini öne sürdü.
O dönemde Afrika ülkelerindeki devlet büyüklerinin çocuklarının yüksek puanlı gibi gösterilerek Türkiye’de çeşitli üniversitelere kayıt edildiği yönünde yaygın bir kanı olduğunu kaydederek, “Sistem bir ihbar üzerine ortaya çıkarıldı. Şebekenin kendi içindeki bir anlaşmazlıktan kaynaklı olarak ihbarın yapıldığı düşünülüyor. Bu ağ Türkiye’deki pek çok üniversiteyi içine alan bir sistem olabilir. YÖK bu konuda çok hassas. Soruşturmanın tamamlanmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Tansu Çiller’in neden Erdoğan’ın Yenikapı mitingine gittiğini öğrenmek için okuyuver lütfen!662 izlenme
Ankara'nın göbeğinde kahreden görüntü "Çürüğü, çarığı götürüyoruz. Karanlıkta geliyorum komşular görmesin diye. Utanarak giriyorum apartmana yemin ediyorum"37 izlenme
Tanrıkulu'ndan 128 milyar doların ardından 159 ton altın sorusu!92 izlenme
TCDD kovdu, şirket Kuveytli çıktı! Starbucks kimin? McDonald’s kimin?39 izlenme
Alman Devlet Televizyonu'ndan skandal Atatürk paylaşımı!108 izlenme
Erdoğan 'darbeci' dediği Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor47 izlenme
Yüzbinlerce öğrenci yerel seçimde oy kullanamayacak!43 izlenme
Fetocular darbe gecesi camiyi kurşunlamış !233 izlenme
Erdoğan: Ne olur bize yardımcı olun
Yıl: 2012! Suikast sonrası bu görüntüler hatırlandı... Haniye, Erdoğan'la AKP grup toplantısı'nda
En son yapılan anket: Vatandaş ne butlanı ne de Erdoğan'ı istemiyor
Sözleri sokak röportajına damga vurdu: "Atatürk'ün evlatları olduktan sonra hiç kimse bu ülkeyi yıkamaz. Afganistan'a gitsinler, gelince Anıtkabir'in taşını yalamazlarsa adam değilim"