Denizli Adalet Sarayı’nda bulunan 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık M.B.T. ile avukat Tacettin Çolak katıldı. Duruşmada sanığın üzerine atılı müsnet suçun sabit olduğunu belirtilerek M.B.T.’ye "Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Cumhuriyet.com.tr’den Mehmet Oflaz’a konuşan M.B.T.’nin avukatı Tacettin Çolak, "Müvekkilimizin kabul etmediği paylaşım hakkında, herhangi bir bilirkişi incelemesi, teknik araştırma yapılmadı. Buna ilişkin taleplerimiz hukuka aykırı biçimde reddedilerek ceza verilip geçildi" ifadelerini kullandı.
"Sosyal medya paylaşımları teyide muhtaçtır" diyen Çolak, sözlerine şöyle devam etti:
"Herkese açık paylaşımların polis tarafından ekran görüntülerinin alınması, cezalandırma için yeterli kanıt oluşturmaz. Eğer bu paylaşımlar kişiler tarafından kabul edilmiyorsa, bilirkişi incelemesi yaptırılması zorunludur. Aksi takdirde suç isnadı şüphe düzeyinde kalır. Ceza hukukunun temel ilkelerinde olan ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesi gereği sanığa ceza verilmesine olanak yoktur. Ancak yargılama konusu TCK m. 299 olunca mahkemeler hukukun ilkeleri yerine siyasal iktidarın taleplerine göre hareket ettiği örneklerle sıkça karşılaşmaktayız."
"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) birçok kararında ve en son Vedat ŞorliTürkiye kararında da belirtildiği gibi Türk Ceza Kanunu’nda 125’inci maddesi yürürlükteyken siyasilere (kamuya mal olmuş kişilere) güçlendirilmiş koruma içeren 299’uncu maddenin mevzuattan çıkartılması gerekmektedir. Bilindiği gibi, Anayasa’nın 90’ıncı maddesi gereğince AİHM kararlarının iç hukukta bağlayıcılığı bulunmaktadır. Başka bir ifadeyle; ilk derece, mahkemelerinin AİHM kararlarına uyma zorunlulukları vardır."
"Denizli 17. Asliye Ceza Mahkemesi yargıcı bu keyfi kararla Anayasa’nın 90’ıncı maddesini de ihlal etmiştir. Ayrıca duruşmada yaptığımız savunmada da söyledik; kendisi de hakaret üslubu kullanan, siyasi parti başkanı olan birinin ağır eleştirilere tahammül etmesi gerekir. Bu sözümüzün üstünde bir gün geçmeden Tayyip Erdoğan bu kez; Gezi Parkı eylemlerine katılanlara “sürtük” diyerek aynı hakaretamiz üslubuna devam etti. Esasen bu tür yargılamalarda TCK’nin 129’uncu maddesinde öngörülen ‘karşılıklı hakaret’ hükümlerinin uygulanması gerekir."
Çolak, hakkında Erdoğan’a hakaret davası açılan yurttaşlara çağrıda bulundu. Çolak, "Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerine katılan yurttaşlara ‘sürtük’ dediği haberi veya bu konuşmayı TCK m. 129 çerçevesinde mutlaka dava dosyalarınıza koymalıdırlar" dedi.
halktv.com.tr
Diyanet bir yıllık bütçeyi 6 ayda harcdı!185 izlenme
Depremzedelerin tahliye edildiği SGK kampı ihaleye açıldı: İmar planı da peşine geliyor28 izlenme
Sebze meyve fiyatları katlandı: Yurttaşın tabağında porsiyon küçülüyor32 izlenme
“Sesimi duyan var mı?” 17 Ağustos’un üzerinden çeyrek asır geçti27 izlenme
Fatih Altaylı'dan olay sözler! "Siz hiç domuzun oy verdiğini gördünüz mü?"58 izlenme
AKP'li meclis üyesinin yardım malzemelerini satmak için taşıttığı iddia edildi, tır şoförü malzemelerin fotoğraflarını çekerek savcılığa suç duyurusunda bulundu!38 izlenme
Emekliler yapılacak yeni zamdan memnun değil: "Dün 33 tane yumurta aldım 180 lira verdim. Pazara gittim cebime bin lira koydum dönüşte baktım 70 lira kalmış. Parayı düşürdüm zannettim"43 izlenme
Türkiye 'nin kararlı duruşu meyvelerini veriyor! NATO'ya katılmak isteyen İsveç teröre karşı ilk somut adımı attı44 izlenme
Kılıçdaroğlu yeni video paylaştı, masaya elini vura vura konuştu: "Sonuna kadar buradayım"
Ersan Şen'den “Eylem Tok gelse davasını alır mısınız?" sorusuna yanıt: "Şartlarda anlaşırsak olur"
Çay fiyatlarına dev zam
Aile Bakanlığı şikâyet etti! Fatmanur Çelik ve Hifa İkra paylaşımları sonrası Gülben Ergen'e soruşturma!