23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi için partiler Hazine'den yardım almayacak. CHP, bunun için Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir bağış kampanyası başlattı.
Parti yetkilileri kampanyaya gösterilen ilgiden son derece memnun. Hem Türkiye'den, hem de gurbetçilerden yüklü miktarda bağış geldiği belirtiliyor.
Kampanyaya 1 TL yatıran da var, üst sınır olan 54 bin 566 lira da.
En ilginç örnek ise, "çok ünlü bir sanatçının" 100 bin TL bağışlaması...
#herşeyçokgüzelolacak paylaşımının ötesine geçen ünlüler
CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe'ye kampanyayı değerlendirdi. Birkaç günlük süreç içinde kendilerini şaşırtan ve duygulandıran yüzlerce bağışçıyla karşılaştıklarını, bazı ilçelerde bankaların önünde kuyruklar oluştuğunu söyledi.
The Independentturkish'ten Saime Toktaş'ın haberine göre en şaşırtıcı örneklerden biri ise, çok ünlü bir sanatçının kampanyaya daha ilk gününde 100 bin TL bağışlaması.
Yasalar gereği, bir kişi bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabiliyor. Durum böyle olunca, 100 bin TL'lik bağışı gören parti yönetimi o ünlü sanatçı ile irtibata geçmiş ve bu miktarın üzerindeki tutarın parti kasasına giremeyeceği anlatılmış.
Bektaş, "O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL'yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı" dedi.
Bektaş buna benzer çok sayıda örnek olduğunu söyledi.
Vatandaş maske bulamazken, RTE Amerika'ya envai çeşit yardım gönderiyor !107 izlenme
Gelirlerine de borçlarına da garanti!51 izlenme
En düşük emekli aylığı düzenlemesi TBMM'de kabul edildi10 izlenme
Mansur Yavaş'tan üniversite öğrencilerine destek! 'Ankara'ya gelen evlatlarımızı AŞTİ'de karşılıyoruz, öğrencilerimizi yurtlara yerleştiriyoruz'59 izlenme
Türkiye 21 yılda 50 yıl geriye gitti! Sokaklar Ortadoğu’yu aratmıyor Türkçe tabela neredeyse yok30 izlenme
Hani her şey çözülecekti? Cumhurbaşkanlığı Sisteminde bakın neler oldu!74 izlenme
Türk Hava Kurumu'nun hazır 6 uçağını kullanmayan Orman Bakanlığı, 1 helikoptere günlük 216 bin lira kira ödeyecek!73 izlenme
Küçük çocuğa istismarda bulunan şahıs, çocuğun ailesine tazminat davası açtı!37 izlenme
Kamudan alıp kamuya satan 14 elektrik dağıtım şirketine daha önce görülmemiş büyük kıyak!
Sedat Peker iki yıl önceki paylaşımını yeniden paylaştı: Kime hangi mesajı gönderdi?
Şu düştüğümüz hale bak! Bulgarlar Türk pazarlarını neden dolduruyor?
İşte başkanlık sisteminin ağır bilançosu!