Türkiye’nin tanınan otobüs üreticilerinden Temsa, geçtiğimiz günlerde 23 Aralık’a kadar üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Temsa kaynaklarından sozcu.com.tr’ye yapılan açıklamada üretimin pazartesi başlamayacağı belirtildi. Şirket kaynaklarından yapılan açıklamada, “Fabrikada hacizlerden dolayı üretim yapılamıyor.” ifadeleri kullanıldı.
1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.
Temsa, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.
Sabancı Holding otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları'ndaki sahip olduğu hissenin tamamını 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/uretimdurdurulmustutemsadanyeniaciklama5522661/
Sinan Ateş’in yakın arkadaşına saldırı53 izlenme
Hani çok olumlu geçmişti? Nebati’nin Londra toplantısı sonrası yabancılar Türkiye'den 10 milyar dolar çıkardı!53 izlenme
Arif Sağ yeniden MESAM başkanı!261 izlenme
Milyonlarca işçi, memur ve emekliye kötü haber: 'Emekçinin geliriyle oynamıştır!'37 izlenme
Minguzzi cinayetinde kan donduran yeni görüntüler: Öldürmeden önce pazarda dakikalarca Mattia Ahmet'i aramış!102 izlenme
TEMA Vakfı'ndan günler sonra tepki çeken gözaltı açıklaması! Başaran Aksu itiraz etti23 izlenme
İstanbul'un kalbine '1 Mayıs' kilidi: 4 ilçeye tam abluka geldi25 izlenme
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"60 izlenme