Cumhuriyet'ten Sibel Bahçtepe'ye konuşan Aile hekimi, Kırklareli bölgesinde koronavirüs vakası ile temasta olan ve 14 gün karantina altında olması gereken 2 hastanın markette çalıştırıldığını, 70 kişilik bir işyerinde de benzer uygulamanın yapıldığını belirtti.
Benzer bir durum da Trakya bölgesinde yaşandı. Kamuda çalışan bir aile hekiminin iddiaları oldukça dikkat çekici.
Koronavirüs salgınında temaslı hastaların bulunmasının çok önemli olduğunu belirten hekim “Yine bu bölgede bir fabrikada çalışan yaklaşık 70 kişi tespit edildi. Bu kişilere PCR testi yapıldı. Ancak siyasiler ve üst düzey yetkililerin baskısı ile fabrikanın üretimini durdurmamak için işçilerin testleri sisteme girmedi. Bunu nasıl tespit ettik? Kayıtlı olan hastalarımız gelip ‘Hocam PCR testimin sonuçları çıktı mı?’ diye sordu. Sisteme baktığımızda bu kişilerin örneklerinin sisteme işlenmediğini imha edildiğini gördük.
‘TEST DE YAPILMADI’
Sonrasında bu kişilerden korona pozitif çıkıp çıkmadığını da bilmiyoruz, çünkü test yapılmamış.
Benzer durum da bir markette yaşandı. İki genç kız temaslı ve çalışmaması gerekiyor. 14 gün takibini yapıyoruz. Onları da market sahibi ‘çalışmazsanız işten çıkarırım’ diye korkutmuş. 34 kez jandarma markete gitti, hastaları bulamadı. Jandarma gidince temaslı bu kişilerin depoya saklandığını tespit ettik, en son bu şekilde bulundular. Zorla çalıştıran kişiye değil ne yazık ki karantinada olmak zorunda olan ancak işten çıkarılma tehdidi yaşayan bu kişilere para cezaları kesildi. Böyle tuhaf şeyler ne yazık ki yaşanıyor.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/uretimdurmasindiyetestleriimhaettileriscileridepoyah43638.html
Azerbaycan Ermenistan'ın hava savunma füze sistemini vurdu !496 izlenme
Dilan Polat'ı bu sözleri yakmış: İşte MASAK'ın radarına takılan o ifadeler!61 izlenme
Uzun zamandır sessizliğe gömülen Sedat Peker'in büyük dönüşümünü Yılmaz Özdil yazdı!174 izlenme
Kapanan şirketlerin yarısı İstanbul’da!55 izlenme
Gençler 1.000 TL ile yaşam mücadelesi veriyor22 izlenme
Yanlış planlamanın faturası ağır oldu: Vatandaşa 72 milyar TL'lik kazık!49 izlenme
Ankara'nın ünlü hafriyat şirketi de konkordato ilan etti!225 izlenme
6 ay oldu, Süleyman Şah Türbesi unutuldu39 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak 'diploma' sorusu: '98 uçak ineceği hesaplanmış. Bu hesabı yapanların ne diploması var acaba?'
Türkiye'nin dört bir tarafından 'yoksulluk yok' diyen AKP'yi yalanlayan görüntüler gelmeye devam ediyor!
Zonguldak’ta ekmek zammı mahkeme kararıyla iptal edildi
Sedat Peker’in gizli adamı yeni açıklama yaptı