Türkiye’nin gündemine Çiftlik Bank ile oturan Mehmet Aydın, kaçtığı Uruguay’da da gündeme oturdu. Aydın’ın Ferrari’siyle çekilen görüntülerinin sosyal medyada zaten yayıldığına dikkat çekilen haberlerde, Aydın kayıplara karıştığı ifade edildi.
Ülkenin çok satan gazetelerinden El Observador, “Genç adam kayıp” (İspanyolca El Joven Esta Desaprecido) başlığıyla paylaşırken, “Türk yargısının aradığı Ferrari’nin sahibi belli oldu. Evinin kirasını 3 ay boyunca ödedi fakat orada yaşamadı ve nerede olduğu da bilinmiyor” ifadesini kullandı. Ülkenin sayılı gazetelerinden El Observador’da yer alan haberde, Aydın’ın otomobiliyle geçtiğimiz aylarda gündeme geldiği ifade edilirken, Uruguaylı senatör ve eski Eğitim Bakanı Jose Gerardo Amor Batile’nin de bu konuya meraklı olduğu belirtildi.
Öyle ki Aralık ayında Batile, Twitter hesabından Aydın’ın Ferrari ile çekilen videosunu paylaşmıştı. Batile, “Bazı arkadaşlarım bana Malvin Norte’de bir Ferrari’nin fotoğraf ve videolarını göndermişti. Herkes bunun uyuşturucu ticaretinden gelen parayla alındığını konuşuyor. Ben bu konuda yorum yapamam fakat bu konu çok endişelendiriyor beni. Bu tür görüntüler çocukların uyuşturucu ticareti yapmak istemesine sebep oluyor” demişti.
Uruguay kamuoyu, Ferrari’nin caddelerde dolanmasının çocukları uyuşturucu ticareti yapmaya özendireceğini ifade ederek kötü örnek olacağını dile getirmişti.
El Observardor’un haberinde, “Rivera 7232’de Lido’nun köşesindeki lüks kompleks Salı akşamı bomboştu. Binadan Arjantin plakalı bir BMW hızla uzaklaştı” ifadesini kullandı. Gazetenin muhabiri Guillermo Losa, daha sonra eve gelen beyaz BMW’liye birkaç soru sormak istese de bunlar yanıtsız kaldı. El Observador muhabiri, “Burada kalan Türk vatandaşını tanıyor musunuz” sorunu sorunca beyaz lüks araçtaki adamın ellerini direksiyon seviyesinde kaldırarak gergin bir tonla “Bilmiyorum” dediğini aktaran gazete, araçtaki kişinin çok iyi İspanyolca bilmediğini ve lüks konutun anahtarını evin sahibine getirmek için geldiği belirtildi.
Ülkenin çok okunan platformlarından espectador.com ise, “Türkiye’de internet üzerinden binlerce insanı dolandıran tosun, Uruguay’a sığındı” başlığıyla haberi paylaştı. Montevideo Portal isimli haber sitesi ise Türkiye’nin Aydın’ın iadesini istediğini yazdı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/uruguaybasinitosunkayboldu2301413/
YSK’da ret oyu veren 4 üyeyle ilgili kritik iddia!133 izlenme
Vatandaştan AKP'ye anayasa tepkisi 'Bir kilo peynir alamıyoruz. Boş işlerle uğraşacağına halkın karnını doyursun!'61 izlenme
Boğazdaki yalılar zengin Dubai, Katar ve Kuveytlilere satıldı!60 izlenme
Vatandaş ilacı veresiye alıyor28 izlenme
Ekonomist Selçuk Geçer 'Yiğit Bulut'un 12 Bin TL'lik yemek hesabı, emeklinin maaşından çıkıyor!'77 izlenme
TÜİK tabloyu gözler önüne serdi: Ekonomik krizin faturası çocuklara çıktı31 izlenme
Onur Anıtı’na saldıran kuzenlere 9'ar yıla kadar hapis istemi!49 izlenme
AKP dönemindeki kamu varlıklarının satışı devam ediyor.56 izlenme
Türkiye Yüzyılı’nda eğitim de lüks oldu: Bir çocuğun okula başlama maliyeti dudak uçuklattı
Milyonlarca insan Cumhuriyeti kutlamak için sokaklarda
Ali Ulvi Uzunlar isimli şahıs, konuşmasında Hz. Musa’nın Azrail’i dövdüğünü iddia etti
Ekonomist Eğilmez gerçek işsizlik rakamlarını açıkladı!