İsmail Saymaz Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda Hizbullah'ı ele aldı. Saymaz "Bugün kamuda FETÖ’den boşalan makamlar cemaatler ve tarikatlar tarafından doldurulurken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü’nde endişenlendiren bir kadrolaşma göze çarpıyor: Hizbullah!" ifadelerini kullandı.
Saymaz, "Yasadışı örgüt, yasal parti ve dini cemaat şeklinde üçlü bir görünüm arz eden bu yapı, AK Parti yanlısı MemurSen Konfederasyonu'nda memurlar arasında kitleselleşiyor. En başta da Millî Eğitim'de…" değerlendirmesini yaptı.
Saymaz yazısında, "İddiaya göre HüdaParlı öğretmenler, MemurSen'e bağlı EğitimBirSen'de faaliyet gösteriyor. İmamlıklarını, şube başkan yardımcı olan Y.Ö. yürütüyor. Y.Ö., bir imam hatip lisesinde İngilizce öğretmeni. HüdaParlı bir diğer başkan yardımcısı ise, beden eğitimi öğretmeni K.A. K.A.'nın ağabeyi Y., polis Mehmet Zengin'i şehit etmekten ceza almıştı. Şube Başkan Yardımcısı R.G.'nin ağabeyi R.'nin de Hizbullah'tan hüküm giydiği ifade ediliyor. Diyarbakır'daki en az 20 imamhatip lisesi ve ortaokulunun müdürü ve yardımcısının bu parti ile bağlantılı oldukları, bazılarının geçmişte Hizbullah'tan tutuklandığı kaydediliyor. Örneğin, Bağlar'daki bir müdürün 5.5 yıl, aynı okulda görevli öğretmenin iki cinayetten ötürü 12 yıl hapis yattığı ifade ediliyor. HüdaPar'lılar EğitimBirSen'in Çınar, Çermik, Bismil, Hazro, Ergani ve Hani şubelerinde de yöneticilik yapıyor. İlim Yayma Cemiyeti ya da TÜGVA'ya bile sızdıkları anlatılıyor." ifadesini kullandı.
"İddialara göre Diyarbakır’daki okul aile birlikleri de gelir kaynağı olarak kullanılıyor. En az 200 okul kantinini onlar işletiyor. Kantin ihalelerine müdahale ederek, hile yoluyla onda biri oranında kira ödedikleri ileri sürülüyor. Görünen o ki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, bu partiörgüt ve cemaatin sempatizanlarına terk ediliyor."
Şağban’ın bugün hakim karşısına çıkacağını hatırlatan Saymaz, "Duruşmada, Şağban ile mağdur çocuk Y.A. arasındaki, bugüne dek bilinmeyen WhatsApp yazışmaları mahkemeye sunulacak" dedi.
17 Mart tarihli yazışma şöyle:
Şağban: Bir daha sır açma, tamam mı?
Y.A: Tamam
Şağban: Rüyamda nikah görmüştüm dedi.
Y.A: Anladım, teşekkür ederim.
Şağban: Önemli değil, sen iyi ol, yeter
Y.A: Allah razı olsun.
Şağban: Ben senin ismini niye Ayşe koydum. Zuhurat olmasa yanına bile yaklaşmam. Yazışmaların hepsini boşalt e mi.
Yazışmada çocuğun "kendisine rüya aleminde nikahlandırıldığını söylediğini" aktaran Saymaz, Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak'la görüştüğünü yazışmanın bir yıllık geçmişe sahip olduğunu ve bir kısmının Şağban tarafından sildirildiğini de belirtiyor.
Burak, Y.A.'nın yalnızca Sakarya'da değil, İstanbul'da bir dergahta da istismara uğradığını savunuyor. Çocuğun mağdur edildiğinde 12'den küçük olduğunu vurgulayan Burak, cezanın 10 yıldan az olamayacağını söylüyor.
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
https://halktv.com.tr/ismailsaymazmebebagliokullarbucemaatinsempatizanlarinaterkediliyor439195h
Sınırı geçmeye çalışan Suriyeli 'Sanki biz size gelin bizi kurtarın dedik !'432 izlenme
30 Ağustos'ta Atatürk'ün sözlerine polis engeli: Anıtkabir'e alınmadı!44 izlenme
CHP’nin ‘mafya-devlet ilişkisi araştırılsın’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!46 izlenme
'Burası şeriat ülkesi' diyerek Yılbaşı Pazarı’na saldıran bakın kim çıktı28 izlenme
Türkiye'nin konuştuğu katil Semih Çelik'in odasında dikkat çeken 'Kukla' detayı!76 izlenme
Kent Park olsun dediler Rant Park yaptılar, inşaat sessizliği ise dikkat çekiyor42 izlenme
AKP döneminin İBB'sinde vakıflara milyonlar akmış! Tüm faturaları belediye ödedi31 izlenme
Esnaf toplantıya katılmayınca vali küplere bindi: "Gelmeyene yaptırım uygulanacak"31 izlenme