24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan, seçim sonrası CHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına öncülük eden Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce'nin adı şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.
CHP'Lİ BELEDİYE ŞANSI
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimde ittifak olmayacağına ilişkin açıklamaları CHP tarafından yakından izlendi. Yerel seçimde ittifak olmamasının özellikle büyük kentlerde CHP'li belediye başkanı çıkarma şansını artırdığı değerlendirildi.
Siyasi gelişmeleri yakından izleyen, ofisine gelen partililer ve ziyaretçilerle değerlendirmeler yapan Muharrem İnce'ye, İstanbul Büyükşehir adayı olup olmayacağı sorusu yöneltiliyor. Daha önce SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Ben belediye başkanı değil, cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Bunun için CHP'ye genel başkan olup partimizi cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlamak istiyorum” demişti.
İnce, siyasetteki son gelişmeleri ve hangi durumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini şöyle açıkladı:
“Ön seçim için sandık kurulursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için varım. Sandık kurulmazsa kazanma şansımız düşer. Sandığın kurulması ise partimizi harekete geçirir. Yapılması gereken şu: CHP'nin İstanbul örgütünde 250 bin kayıtlı üyesi var. Üyelerimizi ayağa kaldırmalıyız.
ADAYINA SAHİP ÇIKAR
Partimizin üyesi, ‘Benim adayım' diyecek ve ona sahip çıkacak, kazanması için çaba gösterecek. Bu yüzden ön seçim için sandık olmalı. Bu seçimin, hakim gözetiminde olması da şart değil. İlçe başkanlıklarımıza sandık konabilir. Bütün üyeler oy kullanır. Bu durum, parti tabanını da ayağa kaldırır, hareketlenir. Ön seçim sonucu çıkacak adaya parti üyeleri sahip çıkar, ‘Benim adayım' der. Seçim döneminde onunla birlikte sahaya inerler. 250 bin üyeden en az 150 binin sahalarda olacağını tahmin ediyorum. Seçim kazanmanın da partililerin sahaya inmesinden geçtiğini biliyorum.
GELENEĞİMİZDE VAR
Ön seçim için sandık kurulması CHP'nin geleneğinde vardır. 1989 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanlığı için Nurettin Sözen, CHP'nin tek adayı olmasına rağmen, ön seçim yapılmıştı. CHP, geleneklerine geri dönmeli. Ben adaylık için ön seçim sandığının kurulmasının taraftarıyım. Partili olarak yol gösteriyorum. Sorumluluk makamında olanlar, ön seçim sandığı konulmazsa ne oluru da düşünmeli.
AKP ile MHP arasında yerel seçim ittifakının olmayacağı kesinleşti gibi. Bunun CHP'ye getirisigötürüsünü konuşmaya gerek yok. CHP, geleceğini stratejisini başka partilerin stratejilerine bağlamamalı, kendi stratejisini geliştirmeli.”
Muharrem İnce siyasetten çekilmediğini söyledi. ‘Sokağa çıktığınızda siyaset devam ediyor' diyen İnce şu değerlendirmeyi yaptı: “TBMM'de gensoru yok güven oylaması yok, bütçe yok, sözlü sorulara cevap yok. Bakanlar yok. Artık tartışma zemini meydanlar olmalı. Siyasetin tartışma zemini sokaklar, meydanlardır.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/uyelerleonsecimolursaadayim2698396/?fbclid=IwAR1kqFYjgXO__AXfwAWwBYsMjp_rWCVUAWHSsifyOK78oRaIC1Jis4LZIQ
Küçük çocuğa, bakkalda cinsel istismar!485 izlenme
Seçim öncesi İstanbul'da ve Ankara'da dikkat çeken satışlar!127 izlenme
Kademeli tarife vatandaşı çarptı! Elektrik faturasını gören fenalık geçiriyor36 izlenme
Dilruba için büyük kampanya başlatıldı21 izlenme
AKP'li Alpay Özalan durmuyor! İYİ Partili vekilin ölümden döndüğü saldırıda başroldeydi; şimdi de partiye yönelik kurşunlu saldırıyı “tiyatroya” benzetti27 izlenme
Enflasyon rakamlarına göre kira artış oranı yüzde 59,91 oldu.41 izlenme
Maliye kampını çürütüp sattılar!32 izlenme
Bütçe açığının faturası halka kesilecek26 izlenme
Memleket Partili bir aday daha istifa etti
'İmamoğlu cami yapılmasına karşı çıkıyor' diye eylem yapan AKP’liler, belediye başkanın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar!
Özgür Özel AKP'lilere fena gürledi 'İspat istediniz, ALNINIZIN ORTASINA YAPIŞTIRDIK İSPATI !'
Bayrampaşa'da kritik seçim! Başkan tutuklandı, CHP çoğunluğu kaybetti