Kadınerkek tokalaşmasının, özellikle şehirlerde adet haline geldiğini, söyleyen Vaiz Muammer Aksoy, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Bir Müslüman erkek, meşru bir durum ortaya çıkmadıkça Müslüman ya da gayrimüslüm kadınlarla el sıkışmaz. Dolayısıyla günümüz İslam alimleri, keyfiyet olmadığı müddetçe, bir zaruret durumunda buna cevaz vermiştir. Ancak genel pencereden bakıldığında bir erkekle bir kadının tokalaşması caiz değil. İslami reflekslerimizi kaybetmemiz gerekiyor” dedi.
Aksoy, SÖZCÜ'nün konuyla ilgili sorusu üzerine, “Ben Diyanet'in sayfasındaki fetvasıyla Hayrettin Karaman'ın sayfasındaki fetvalardan yola çıktım. Onlara dayanarak bunu söyledim” dedi.
Aksoy'un kaynak gösterdiği Hayrettin Karaman'ın “el sıkışma fetvası”nda, “mecbur kalırsan, bir bez sıkıyor gibi kadının elini sıkabilirsin” deniliyor. Karaman'ın görüşü şöyle:
“Günümüzde özellikle şehirlerde ve özel durumlarda kadınlarla erkekler de el sıkışıyorlar, bu âdet haline gelmiş durumda, Müslüman bir erkek henüz kendini anlatamadığı bir ortamda elini geri çekerse bundan –İslam'ın da istemediği bir dizi problem çıkabiliyor. Bir Müslüman erkek, yukarıdaki şekilde gerekli hale gelmedikçe müslüman olsun, gayri müslim olsun bayanlarla el sıkışmaz. Ama bayanın elini sıkmadığında daha önemli bir zarar sözkonusu olduğunda, beze dokunuyormuş gibi böyle bir duygu içinde kadının elini sıkabilir.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/vaizdentartisilacakaciklamamecburkalmadikcakadinelisikmayin2799247/?fbclid=IwAR3Rr90vewizcae3ts5eu6R506Ql8dn_6rOFJh2akZKR_msauONWnKCiRS4
Malatya Valiliği'nden AKP'li belediyenin Almanya'ya gönderdiği 43 kişiyle ilgili açıklama91 izlenme
Bu da oldu ! Teröristbaşı'nı 'Yerli ve Milli' ilan ettiler !119 izlenme
AKP'li belediyeden bir garip kiralama!106 izlenme
İBB denetim raporlarında ortaya çıktı: İsrafta ilk sırada İSPARK!73 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük kriz! Devlet Bahçeli yüzde 7 açıklaması yapar yapmaz ortalık karıştı!63 izlenme
Borçlarını ödeyemediğinden dolayı devredilen Türk Telekom nasıl ilan verdi?247 izlenme
Başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi: Laikliğe aykırı19 izlenme
Resmi Gazete’de yayımlandı: Erdoğan’a yeni danışman!115 izlenme
Kârı sermayeye, maliyeti halka!
Kirli İliç rantının iç yüzünü Deniz Yavuzyılmaz tek tek anlattı: "222 milyon lira..."
AKP’li belediyeden tepki çeken karar! Dünya mirası listesindeki kuş cennetine otel yapılacak!
Depremin vurduğu 10 ildeki imar affı bilançosu ortaya çıktı