Türkiye Varlık Fonu (TVF), Vakıfbank’ta sahip olduğu payların bir bölümünü yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılara satma kararı aldı.
TVF’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Vakıfbank sermayesinin yüzde 74,79’una karşılık gelen ve TVF mülkiyetinde bulunan toplam 7,4 milyar TL nominal değerli payın, 152 milyon TL nominal değere sahip kısmı satışa çıkarılacak. Bu miktar, Vakıfbank’ın çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 1,53’üne denk geliyor.
Açıklamada, satış işleminin hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle gerçekleştirileceği ve sürecin başlatıldığı belirtildi. İşlem kapsamında Merrill Lynch International, tek küresel koordinatör ve talep toplayıcı (Sole Global Coordinator and Bookrunner) olarak yetkilendirildi.
Satılacak pay adedi ve fiyatı, talep toplama süreci sonunda belirlenecek. Satışın tamamlanmasının ardından sonuçlar ayrıca kamuoyuyla paylaşılacak. İşlemin takasının borsa dışında yapılması planlanıyor.
Satışla beraber TVF'nin payı yüzde 73,26'ya düşecek. Satışla ilgili konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İşlem kapsamında, Paylar'ın tamamının satılması halinde, Türkiye Varlık Fonu'nun Vakıfbank taki doğrudan pay sahipliğinin %73,26 olması, Vakıfbank'ın serbest dolaşımda bulunan paylarının ise %7,51 olması beklenmektedir. İşlem sonrasında Türkiye Varlık Fonu'nun mülkiyetinde bulunmaya devam edecek Vakıfbank payları için, birtakım mutat istisnalar ve Koordinatör'ün izni ile gerçekleştirilecekler hariç olmak kaydıyla, İşlem'in tamamlanmasını takip eden 90 günlük süre için satmama taahhüdü (lockup) verilmiştir."
Sözcü
Sağlık Bakanı Koca, vaka ve vefat sayısını açıkladı: 29.802 yeni vaka tespit edilirken, 228 kişi hayatını kaybetti, 32.269 kişi sağlığına kavuştu!41 izlenme
Türkiye'yi ayağa kaldıran Bebek sahilindeki skandalın şüphelisi: "Ben zaten mahkumum, cezaevinden izinli çıktım"471 izlenme
İstanbul’da vakıflara aktarılan paralar bir araba önerge oldu!96 izlenme
Doğalgaz faturasındaki fazlalığı KDK tespit etti!60 izlenme
Sedat Peker hastaneye kaldırıldı! Çarpıcı görüntüler140 izlenme
Altan Sancar'dan dikkat çeken kulis: "AKP, İstanbul seçiminde "düşük katılıma" umut bağlıyor"29 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: "İki parti sıçrama yaptı, iktidar çok hızlı bir düşüş içine girecek"44 izlenme
Asgari ücretle geçindiğini iddia eden patronu işçiler böyle ifşa etti!71 izlenme
Medipol Başakşehir’in 18 Mart koreografisi sosyal medyada tepki çekti! Atatürk detayı…
Leyla ile Mecnun dizisinde iktidar yerden yere vuruldu! Flaş 'Arapça tabela' ve TL göndermesi!
Türkiye’nin ünlü depremcileri Erzincan depreminden sonra birbirine düştü
Emin Çölaşan'dan Erdoğan'a çağrı: Saray'daki adamlarını birkaç gün bırak