Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Şubat 2021 tarihinde il müftülüklerine resmi yazı göndererek, 1 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan karar gereğince 15 Şubat’tan (bugün) itibaren hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında yüz yüze eğitime geçileceğini bildirdi.
Kabine toplantısı kararı ve Diyanet’in bu yazısı üzerine valilikler de Kuran kursları için karar almaya başladı. Bu kapsamda Şanlıurfa ve Kocaeli Valilikleri İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Kuran kurslarında tekrar yüz yüze eğitime başlanıldığını duyurdu.
Bu kapsamda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında bugün “olağanüstü toplanan” İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu “Hafızlık Eğitimi Veren Kuran Kursları” ile ilgili açılma ve muafiyet kararı aldı. Söz konusu Kurul kararına göre; hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanlar durumlarını kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma/ders programını gösteren belgeyle kanıtlamaları halinde “sokağa çıkma kısıtlamasından muaf” tutulacaklar.
Ayrıca hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarındaki öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanlardan 65 yaş ve üzerinde olanlar ile 20 yaş altında kalanlar “şehir içi toplu ulaşım araçlarının (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf” tutulacaklar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/valiliklerdenkurankurslarindayuzyuzeegitimizni1813975
Dubai Emiri Gebze’de saray yaptırdı! Her yer altın...!181 izlenme
AKP adaleti: Ankara’da indirim, Kahramanmaraş’ta zam!49 izlenme
İmamoğlu, AKP ve MHP'nin oylarıyla İBB Meclisinden geçen 4 kararı veto etti!65 izlenme
Memlekette felaket üstüne felaket yaşanırken, Erdoğan Kırıkkale'de miting yapıp oy toplamaya çalışıyor !489 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Pelikancılar, şehitlere karşı çıkıp yakınlarına nasıl hakaret etmişlerdi!446 izlenme
Fethullah Gülen'i ziyaret etti, AKP'nin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı oldu!327 izlenme
Yunanistan, bir adamızı daha işgale hazırlanıyor!294 izlenme
LİMAK ağaçları kese kese büyüyor26 izlenme
TOKİ'den Suriyelilere ev! Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı!
Son anketten AKP'ye kötü haber: Erdoğan ne yapsa olmuyor!
Eski AKP'li vekil: Partiye gönül vermiş pek çok insan YSK’nın kararından dolayı vicdanen rahat değil
Sağlık Bakanlığı'nın 3 günlük toplantısının bedeli 2 milyon TL!