Muğla Valiliği’nden Akbelen Ormanı'nda kesilen ağaçlarla ilgili açıklama geldi.

Kesilen ağaçların yerine fidan dikileceği iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;
*İlimiz Milas ilçesinde bulunan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; YeniköyKemerköy Termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verilmiştir.
*Bu kapsamda yapılması gereken işlemler için 24 Temmuz 2023'te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir.

“130 BİN FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRELECEK”
*Bu işlemden sonra, maden çıkacak sahalar tıpkı diğer maden sahalarında olduğu gibi izin sahibi tarafından rehabilitasyon projesine uygun olarak rehabilite edilecek ve mevcut alanda benzer özelliklerde 130 bin fidan dikimi gerçekleştirecektir.
*Bu süreç boyunca, çeşitli provokasyonlar sonucu, tarihi şan ve şerefle dolu jandarmamız ve polisimize yapılan tahrik edici, çirkin ve maksatlı saldırılara karşı gerekli adli ve idari çalışmalar başlatılmıştır.
*Oradaki süreç sona ermesine rağmen bölgede görevini ifa eden kamu çalışanlarına müdahalede bulunmaya davet edenlere, provokasyon ortamı oluşturamaya yönelik söylem oluşturanlara karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz.
Sözcü
Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyayı kasıp kavuran videosu !524 izlenme
ABD’de polisi öldüren konsolosun oğlunun gözünün yaşına bakılmadı! Somali Cumhurbaşkanının oğlu kuryeyi öldürüp para cezası almıştı29 izlenme
Cübbeli Ahmet'in damadının aldığı ihaleler TBMM gündeminde103 izlenme
Hatalı soruları bile doğru yapmışlar!85 izlenme
İşi tıkırında olan da var21 izlenme
Sokak röportajında "Hiç ıstakoz yediniz mi?" sorusuna ilginç cevaplar: "Ne ıstakozu makarnayı zor buluyoruz"52 izlenme
Kestiği ağacın altında kalan imam öldü678 izlenme
Türkiye’nin Gündemi Yine Seçimler Oldu23 izlenme
Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na büyük çağrı
Özel okul sahibi, yasa dışı çalışmayı belgelemek isteyen öğretmenleri darp etti
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Erdoğan talimat vermiş
Aktroller gemiyi terk ediyor: Furkan Bölükbaşı AKP'yi yerden yere vurdu!