Elinde kesik olan bir hasta, acil servise başvurdu. Hastanın ilk müdahalesini ortopedi asistanı Halil İbrahim Ulusal yaptı.
Hastanın kesilen eline dikiş attığı sırada hasta yakınları Ulusal’a saldırdı. Saldırıda Ulusal’ın bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diğer omuzunda ise çıkık oldu. Ortopedi asistanı darp sonrası yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Doktoru darbeden 2 saldırgan ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
“DOKTORUN BİR OMZUNDA ÇIKIK DİĞER OMZUNDA HEM ÇIKIK HEM KIRIK VAR”
Asistan doktorun yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyleyen Sağlık Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, “Bugün öğle saatlerinde elinde kesik olan bir hasta acil servise başvurdu. Bu sırada hastaya gerekli müdahaleyi yapan ortopedi asistan arkadaşımız hasta yakınları tarafından darbedildi. Ortopedi asistanı arkadaşımızın bir omzunda çıkık olduğu, bir omuzunda da hem kırık hem çıkan olduğunu öğrendik. Asistanımızın şu anda yoğun bakımdaki tedavisi devam etmektedir. Böyle menfur olayların yaşanması son derece üzücü. Bunu yapanı şiddetle, nefretle kınıyoruz” dedi.
BAKAN KOCA: HEKİME ŞİDDET ASLA BAĞIŞLANAMAZ
Olayla ilgili sosyal medya X hesabından bir paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları belirtti:
* “Van 100. Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde yaşanan şiddet olayında bir hekim arkadaşımız yaralandı.
* Olay, acil serviste bir hastaya müdahale edilirken, hasta ile bir hasta yakınının tıbbi bir konuda hekimden daha fazlasını biliyormuşçasına tavır almasıyla başlayıp, şiddete dönüştü. Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz.
* Şu an, hukuken ‘zanlı’ sıfatını taşıyan iki kişi gözaltına alınmıştır. İfadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmelerini bekliyoruz. Sağlık camiası adına hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.” (DHA)
Sözcü
İlaca yüzde 25 zam geldi: Firmalar ilaç tedarikini kesti29 izlenme
ABD’den Türk şirketlerine yaptırım kararı!162 izlenme
Beceriksizliğin itirafı: "Özel otoyollar daha kaliteli"82 izlenme
Ali İhsan Varol: Direkt kovdular...2584 izlenme
BM'den çarpıcı gıda raporu: Dünyada düşüyor Türkiye'de yükseliyor26 izlenme
Türk Tarih Kurumu'ndan kurucusu Atatürk'e büyük ayıp!188 izlenme
İstanbul'un göbeğinde utandıran görüntüler: İspanyol YouTuber'ı kovalayıp darbettiler! İkisi de suç makinesi çıktı12 izlenme
YÖK'ten üniversitelere 'boykot' talimatı: Akademisyenler ve öğrenciler hakkında soruşturma istedi17 izlenme
Tarım ülkesi Türkiye bunu da gördü! 1.6 milyar TL'lik kırmızı biber ithal edilecek!
Muhammed Yakut'un en son kiminle görüştüğü kamerada! Suikast şüphesi güçleniyor
Asgari ücrete tek, müteahhitlere dört zam
Sel felaketinden peş peşe acı haberler! Can kaybı 70'e yükseldi...