TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Sinem Serhan Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ne atandı.
Denizcilik Dergisi’nin haberine göre; Dedetaş, yeni görevini Yakup Güler’den devralacak.

SİNEM SERHAN DEDETAŞ KİMDİR?
Matesis Marine & Eng. kurucu ortağı olan Sinem Dedetaş, gemi inşa sektörünün başarılı kadın girişimcilerinden birisi olarak dikkat çekiyor.
1981 yılında Eskişehir’de doğan Dedetaş, ilk, orta ve lise eğitimini bu şehirde tamamladı. 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Yüksek lisans eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümü’nde devam eden Dedetaş, lisan eğitiminin ardından sonlu elemanlar hesaplamaları üzerine uzman mühendis, çelik yapılar dizayn mühendisi ve İtalyan Loydu’nda plan onay mühendisi olarak çalıştı.
Dedetaş, 2012 yılında denizcilik, danışmanlık, gözetim ve mühendislik hizmetleri veren Matesis’in kurucu ortağı oldu.
Çalışma hayatına firmasında devam eden Dedetaş 2014 ile 2016 yılları arasında Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Mesleği dışında dil bilimi, mitoloji ve sosyoloji alanları ile ilgili olan Dedetaş, spor olarak binicilik ile uğraşıyor.
Sokak röportajında dikkat çeken tartışma: Anne 'Yiyorum, içiyorum, geziyorum' dedi; oğlu 'Gençliğimi bitirdiler' diye isyan etti22 izlenme
Hollanda, Türkiye'nin hafta sonu okulları projesinden rahatsız178 izlenme
Levent Gültekin 'Tayyip Erdoğan'ın elinden dini alalım, sudan çıkmış balığa döner !'260 izlenme
İradesine sahip çıkan on binler Antalya'ya akın etti!19 izlenme
Bakan Nebati'nin çift maaş alan yardımcılarının da gözleri ışıl ışıl! Hazine’de 4×4 çift maaş!55 izlenme
"Akraba kayırıp torpil yapmadım" diyen AKP'li Başkan bakın belediyede kimleri işe almış?156 izlenme
Bir ilde daha simide zam!13 izlenme
İşte Sedat Peker'in 'Süleyman Soylu ile görüştükten sonra kaçtı' dediği Sezgin Baran Korkmaz'ın görüntüleri!89 izlenme
Erdoğan'ın hemşehrisi kamyon şoförü isyan etti! 'Size oy verdim ya, bir daha Allah bana size oy vermeyi nasip etmesin. Allah kahretsin sizi Yeter artık düşün yakamızdan!'
Hekim göçünde tarihi rekor!
Gıdı alma operasyonu nasıl gerçekleşir?
AKP eski milletvekili Özdağ: Bir avuç sandığın 15 günde sayılamaması ayıptır