Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, 1900 hektarlık alan üzerine kurulacak ve 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılması planlanan Filyos endüstri bölgesinin yönetimi ve işletmesinin tek bir bakan imzasıyla Tosyalı Holding'e verildiği ortaya çıktı.

Filyos'taki 1900 hektarlık alan, 1994'te Bakanlar Kurulu kararı ile Serbest Bölge, 2015'te ise Endüstri Bölgesi ilan edildi. Filyos Vadisi Projesi kapsamında; liman, antrepo sahası, sanayi tesisleri, enerji tesisleri, lojistik tesisler, serbest bölge yatırımları, organize sanayi bölgesi yatırımları yapılacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, başka talipli çıkmadığı için işi Tosyalı Holding'in şirketine verdiğini savundu. Ancak CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, “Karabük Demir Çelik Fabrikası bu işe talipti. Kamuoyuna duyurulsaydı, başka talipliler de çıkardı. Milli projenin milletten gizlenerek 6 gün önce kurulmuş bir şirkete verilmesi kabul edilemez” dedi. Karadeniz'de bulunduğu iddia edilen doğalgazın lojistik üssü olacak Filyos limanının yönetiminin de Tosyalı Holdinge verileceği iddia ediliyor.

Onayı veren Bakan Varank, başka talipli çıkmadığını savundu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/varanktanihalesiz2milyarliralikimza6151445/
Ali Yerlikaya’nın konutundan iki yabancı adına kayıtlı iki ikâmet izni çıktı26 izlenme
Kılıçdaroğlu'na saldırıya Muharrem İnce'den çok sert tepki! "Bu saldırı bir provokasyon denemesidir"91 izlenme
Perakende sektörü umutlu değil: "Kışa kadar TÜFE ÜFE’yi yakalayacak"43 izlenme
Ece Üner canlı yayında isyan etti: "Para için bebek öldürdüler, şeytan utandı!"37 izlenme
ABD Ulusal Bilimler Akademisi’ne dört Yale profesörü seçildi, biri Türk!60 izlenme
İstanbul Valiliği'nden CHP'nin 'Gazze' yürüyüşü başvurusuna ret!17 izlenme
Erdoğan'ın saraylarına harcanan para ortaya çıktı49 izlenme
Deprem bölgesinden mucize bekliyoruz49 izlenme
Depremzede yurttaş 10 bin liralık yardıma başvurdu, hayatının şokunu yaşadı
CHP grubu 'teröre yardım eden kimse hesabını versin' deyince, AKP grubu üzerine alındı !
Emekliliği bile doya doya yaşatmıyorlar! Türkiye listenin sonunda kaldı!
Silivri'de otluk alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı!