Büyük umutlarla kurulan ancak bugüne kadar herhangi bir varlık gösteremeyen Türkiye Varlık Fonu'nun Meclis denetimi 7 aydır yapılamıyor. Geçen yılın ekim ayında görüşülmesi gereken fonun hesaplarını o günden bu yana görüşemeyen Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP ve HDP'li üyeleri adeta isyan etti.
CHP'li Bülent Kuşoğlu, yerel seçimler nedeniyle nisana ertelenen görüşmenin hâlâ yapılamadığını belirtirken aynı şekilde Merkez Bankası, Sayıştay ve TÜİK hesaplarını da inceleyemediklerini bildirdi. Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, görüşmelerin önümüzdeki haftalarda yapılacağı sözünü verdi.
DENETİM GÖREVİ VAR
Türkiye Varlık Fonu ile Merkez Bankası, Sayıştay ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Meclis'e hesap verme sürecinde yaşanan tıkanıklık, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında yine birinci gündem maddesi oldu. Oturumda gündem dışı söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na Türkiye Varlık Fonu'nun hesaplarını denetleme görevi verildiğini, ancak geçen yılın ekim ayından bu yana bir türlü denetimi yapamadıklarını söyledi. İktidarın 2019 yılı bütçe görüşmelerinden hemen sonra fonun hesaplarını komisyona getirme sözü vermesine rağmen hala bu sözün yerine getirilmediğini belirten Kuşoğlu, en kısa sürede fonun Meclis'e gelmesini istedi. Kuşoğlu ayrıca, Merkez Bankası'nın her 6 ayda bir Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na brifing vermesi gerektiği halde bu bilgilendirmenin de yapılmadığını belirtirken, “Sayıştay ve TÜİK'le de birer toplantı yapıp bilgilendirme talebinde bulunmuştuk, o da gündeme alınmıştı. Bu kurumların da gündeme alınmasını bekliyoruz” dedi.
Akbelen'den Sonra İkinci Kıyım Başladı... Dava Devam Ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!49 izlenme
Uzman isimden dikkat çeken açıklama: ‘Narin cinayeti davasında karar bozulabilir'40 izlenme
FETÖ’cülerin karargâhı AKP’lilerin oldu!274 izlenme
Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: YENİ Parti yükseldi, CHP geriledi14 izlenme
Sedat Peker'le birlikte o iddialar da sessizliğe gömüldü: Kardeşinin verdiği 'uzi' ifadesine ne oldu?51 izlenme
AKP'den miting manipülasyonu: Fiyaskoyu böyle gizlemeye çalıştılar59 izlenme
İlginç seçim anketi: '‘Halkın yüzde 60’ı bilmiyor!'491 izlenme
Doları o gece Merkez mi düşürdü? Rezervde dikkat çeken düşüş!70 izlenme
Mehmet Görmez, 15 Temmuz'da neden MİT'teydi?
Ekonomide felaketin ayak sesleri! "Şu anda 3 milyon kişi işsiz, 2025'in ortasında işsiz sayısı 5 milyona ulaşacak"
Kocaeli'de fabrika patlamasında gözaltı sayısı 11'e yükseldi
Saray toplumu ikna edemiyor: Her hamlelerinde halk karşılarında