Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) 25 milyon dolar zarara uğratılması sonrası başlayan soruşturmada dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde o dönem gözaltına alınan ve tutuklanan Türkiye Varlık Fonu eski Başkanı Mehmet Bostan hakkında takipsizlik kararı verildi.
Bostan, 21 Haziran 2023 tarihinde İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği ifadesinde 'fon kurulurken Binali Yıldırım'ın talimatıyla bir grup ile çalışmaya başladığını' belirtmiş ve "Ben bana emrolunan şeyi yaptım" demişti.
Bostan'ın ifadesinden Doğuş Grubu ile ilgili ortaya çıkan bilgiler ise yeni bir araştırma konusu olacak nitelikte. Öyle ki Bostan'ın mal varlığındaki artış MASAK raporuna yansımıştı. Kendisine bu kaynağın sebebi sorulduğunda Bostan, Doğuş Grubu'nu işaret etmiş ve Dubai merkezli, Doğuş Grubu’na ait bir şirketle 2019 yılında yaptığı danışmanlık sözleşmesinden kaynaklandığını söylemişti.
Bostan'ın bu ifadesi sonrası akıllarda Doğuş Grubu'na ilişkin bazı soru işaretleri kaldı. Çünkü Bostan görev yaptığı sürede bazı bankalar da kendisine bağlıydı ve bu bankalarda Doğuş Grubu'na ilişkin usulsüz bir işlem yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor. Bostan'ın ifadesinden yola çıkılarak yapılacak bir araştırma gerçeklerin ortaya çıkması için gerekli görünüyor.
Gerçek Gündem
Uzm. Dr. Siber: Vücudun sıvı ihtiyacının yaz aylarında özellikle dengelenmesi gerekiyor37 izlenme
Mardin kazasında hayatını kaybeden polisle ilgili yürek burkan detay! Bir hafta önce atanmış!31 izlenme
ABD’de tutuklama kararı verilen Zafer Çağlayan ilk kez konuştu!293 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' soruşturması: CHP'den Erdoğan'a istifa çağrısı33 izlenme
CHP'li başkan AKP dönemine isyan etti! ‘İhbar ediyorum bu ihalede rant var!’40 izlenme
Osmaniyeli depremzede: "Varımı yoğumu verip çadır satın aldım"36 izlenme
6 ayda marketlere zam yağdı19 izlenme
İnce: Testinin içinde ne varsa ağzından o akar186 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında 'reddi hakim' ertelemesi: 'Sizin adaletinize güvenmiyorum'
Yüksek faizin bedelini vatandaş ödüyor
Oy atmaya giderken bu çocuğu unutmayın! Annesi battaniyeden okul çantası yaptı...
56 yıl önce ODTÜ’lü öğrenciler inşa etmişti, köy okulu kapanıyor