Burdur'da şeker fabrikasını satın almak için kurulan konsorsiyumun üyeleri Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya geldi. Konsorsiyum adına konuşan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdurlu sivil toplum örgütleri ve iş adamlarından oluşan konsorsiyumun fabrikayı almak için teklifte bulunduğunu açıkladı.
Başkan Keyik, konsorsiyum içerisinde, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, BurdurIsparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Nasuh Eroğuz, Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, GirişimciYatırımcı İş adamı Hasan Aksöz’ün bulunduğunu söyledi.
Satılan şeker fabrikaları
Özelleştirme karının alınmasından sonra Burdur’da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Başkan Keyik, “24 Şubat 2018 den bu yana yaklaşık 810 toplantı yaparak 3035 saat emek verdik” dedi. Keyik ayrıca, sivil toplum kuruluşları olarak ekonomik anlamda tek başlarına Burdur Şeker Fabrikasını alma imkanlarının da olmadığını söyledi.
Fabrikaya teklif veren firmalara da seslenen Başkan Keyik, “Tahmin ediyoruz 78 fabrika teklif verecek ama bu fabrika Burdur'dadır. Burdurluların olmak zorundadır. İhalelere girecek olan firmalara da bu mesajımızı vermek istiyoruz. Biz konsorsiyum kurduk, Burdur halkına mal etmek istiyoruz. Bizleri anlayışla karşılayacaklarını düşünüyoruz. Davet edildiği zaman Ankara'ya gideceğiz, hayırlı havadislerle geriye dönmeyi düşünüyoruz” dedi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/burdurdasekerfabrikasiicinkonsorsiyum2359649/
AKP üyesi kadın 'Kara lastikle geziyorum, 15 senedir evime kurban girmedi, bayram günleri ağlıyorum!'71 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz paylaştı: İliç’te çamur akan liç yığını Murat Kurum imzasıyla onaylanmış22 izlenme
CHP'li Tuncay Özkan hakkında soruşturma15 izlenme
Kriz, Nebati'nin şirketini teğet geçti: Sermayesi 10 katını aştı31 izlenme
ADD’den Ali Erbaş'a suç duyurusu!49 izlenme
Ukrayna Ordusu, Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait Orsk adlı çıkarma gemisini Berdyansk limanında vurdu!77 izlenme
Prof. Dr. Özgür Demirtaş kredi çekenleri uyardı: 'Herkese geçmiş olsun'46 izlenme
AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı süslerini kaldırması için kafeye tebligat gönderdi37 izlenme