Yabancılar iştahını açan gayrimenkul fuarı. Dolarları bavullara dolduran yabancılar Türkiye'deki konutları kapışmak için koşa koşa gayrimenkul fuarının yolunu tuttu.
JNR Group Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Haktan Öztunalı, Rusya, Katar, İran, Dubai, Suudi Arabistan gibi ülkelerden 77 yatırımcının 2.4 milyar dolarlık fonla Türkiye’de gayrimenkul yatırımına geldiğini açıkladı.
Bugün başlayan fuarda 140 civarında B2B alanında yatırımcı broker’ın olacağını da ileten Öztunalı, “Tek fuar ve zirve değil, ticari bir network başarmak istiyoruz. Sadece Almanya’dan 17 yatırımcı var. İngiltere, Hollanda, Portekiz, Doğu Avrupa ülkelerinden de yatırımcılar fuarda Türk gayrımenkul firmaları ile özel görüşmeler yapacak.Sonuç itibarıyla biz 2 milyar 400 milyon dolarlık ülkemizde yatırım yapabilecek yaklaşık 77 tane yatırımcıyı bu konjonktürde getirmeyi başardık” dedi.
Öztunalı, Türkiye’de deprem sonrası yabancı yatırımcıların Ege Bölgesi’ne özellikle Bodrum’a yöneldiğini de belirtti.
‘Eviniz bu fuarda’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Öztunalı, tek yabancı yatırımcılar değil yerli alıcılardan da ilginin yoğunluğuna işaret etti. Büyükşehirlerde nitelikli konutlara ilginin arttığını dile getiren Öztunalı, “Geçmiş fuarlarda daha çok yabancı ziyaretçi talebi alırdık.
Bu yıl, çok ciddi Türk ziyaretçi rezervasyonu aldık. Deprem felaketinin bir yansıması olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de insanlar, daha güvenli, daha sağlam konutlara ulaşmak, arsa veya müstakil ev almak düşüncesiyle fuara büyük ilgi gösteriyor şu anda” dedi.
Öte yandan Türkiye’deki konut fiyatı ve kiralık artışlarına değinen Altın Türk Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın, Türkiye’de toplam yabacıların aldığı konut miktarının yüzde 4.5 olduğunu açıkladı.
“Fiyat artışının sorumlusu yabancı alımlar değil"
Altın, “Konut fiyat artışının sebebi yabancılar değil. Fiyatlarının artış sebebi öncelikle arz eksikliği, enflasyon ve döviz kurundaki artışa bağlı emtia ve girdi maliyetlerinin artışı, dar ve orta gelirliler için açıklanan teşviklerde fırsatçılıklar” diye konuştu.
Yeniçağ
Adalet Bakanı Tunç'tan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması: Erdoğan talimat vermiş31 izlenme
CHP’li Sertel'den TCDD açıklaması: "TCDD'nin milyonları bir avuç AKP'li avukata aktarıldı"43 izlenme
TOKİ’nin 9 yıl önce yaptığı okul depremde hasar gördü!271 izlenme
AKP'li belediye bir yıllık bütçeyi 3 ayda bitirdi!55 izlenme
CHP'li Gürsel Erol, CHP'yi suçlayan Nagehan Alçı'yı konuştuğuna bin pişman etti! 'Bank Asya’dan kredileri kim aldı?'168 izlenme
Yunus Emre Enstitüsü: Bir çalışanlı şirkete 59 milyon ödenmiş35 izlenme
Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı 3 günde çöktü!110 izlenme
Bayrampaşa yağması27 izlenme
5 Atatürk 1 İnönü daha gidiyor!
"Erdoğan'a aşığım" demişti, Ethem Sancak'ın aldığı ihalelerin toplamı ortaya çıktı!
Euro ile emekli maaşı alan gurbetçinin "Erdoğan’dan memnun musun?" sorusuna cevabı: "Memnunum. Hem de nasıl. Ne kadar pahalı yapsa da ona vereceğim"
Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin iddiaları yalan çıkarsa 'kafasına sıkacağını' söyledi!