“Daha çok akaryakıt istasyonu kapanır” diyen Cantekin, “Motorinin fiyatında geçen sene Mart ayına göre yüzde 230 artış yaşandı. Maliyetlerimiz yüzde 100 arttı. Elektrik faturalarımız yüzde 130 arttı. Geçen seneye göre her 1 litre akaryakıttan, yüzde 60 zarar ediyoruz. Vatandaş da aracını park etti, garaja çekti, artık daha az kullanıyor” dedi.
Cantekin şunları söyledi:
PARA KAZANAMIYORUZ: “Piyasada, satılan her litre akaryakıttan biz bayilerin ciddi paralar kazandığı gibi bir algı var. Ama tüketici ne kadar mağduriyet yaşıyorsa ondan daha fazla biz sıkıntı yaşıyoruz. Geçen seneki kâr marjımızla, bu seneki kâr marjımızı karşılaştırınca yaklaşık her bir litre akaryakıttan, yüzde 60 zarar ediyoruz. Tüketicimiz de aynı şekilde bir mağduriyet yaşıyor. Otobüs, dolmuş, taksi müşterilerimiz de ‘Biz de para kazanamıyoruz' diyor.
ÇOK İSTASYON KAPANIR: Şu anda durumumuz sürdürülebilir değil. Zaten istasyonlarını kapatan bayiler oldu. Uzun vadede baktığımızda daha çok kapatan istasyon olacak. Tüketici, bayiler, bizimle çalışan arkadaşlarımız kimse memnun değil. İstasyonlarımızı kapatmamız, ışıkların sönmesi, tanklarda yakıt kalmaması, domino etkisi yaratır. Personel işsiz kalır. Devletimizin topladığı vergilerde düşme olur. Bankalara ve dağıtım firmalarına olan taahhütlerimizi yerine getiremeyiz. Ciddi bir kaos olur.
ARAÇLAR GARAJDA: Son gelen zamlardan sonra müşterilerimizin yakıt alımları litre olarak düştü. Artık toplu taşımı tercih ediyorlar. Onların bütçelerinde akaryakıt fiyatı büyük bir pay olduğu için insanlar kendi araçlarından uzaklaşmaya başladı. Araçlarını park etler, garaja çektiler. Tüketicilerin araçlarının lastiği az eskiyecek. Araçlarının bakım zamanı geç gelecek ama bu durum silsile halinde domino etkisi yaratacak ve servis sektörünü de vuracak.”
Bursa'da 6 bekçi birden ‘maske takmadığı’ gerekçesiyle vatandaşı darp etti!65 izlenme
Kılıçdaroğlu Fatih Tezcan için harekete geçti!180 izlenme
Dolar rekor kırdı, Erdoğan'ın sözleri yeniden gündem oldu!89 izlenme
Türkiye Yüzyılı'nda pazar manzaraları: Bütün lahana alamayan insanlar44 izlenme
Türkler: Burası küçük Arabistan oldu, Suriyeliler: Kimse bizi kabul etmiyor39 izlenme
Mutlak butlan kararı hazineyi boşalttı: Rezervler çakıldı!22 izlenme
HAK-İŞ Temmuz'da herkese zam istiyor76 izlenme
Türkiye şehitlerine ağlıyor52 izlenme