Akaryakıt zamları vatandaşın belini bükmeye devam edecek. Çarşambadan itibaren motorine 1,45 Tl zam bekleniyor. Cuma'dan itibaren ise benzine 1 TL düzeyinde zam yapılacak.
Halktv.com.tr ekonomi yazarı Olcay Akdilek "Motorinin ton fiyatı temmuz 2023'te 700 dolar civarıydı. Şimdi 972 doları gördü. Buna bağlı olarak motorine 1 TL'nin üzerinde zam bekliyorum. Benzin fiyatları da artıyor. 1 TL zam olacak. Fiyatları artıran unsurlardan biri dolar kuru. Dolar kurunun artması da benzin ve motorine zam olarak yansıyor. Piyasada herkesin beklentisi şu: Brent petrol 107 dolara çıkarsa biz 1 litre benzini rahatlıkla 50 TL'ye tütekebiliriz" diye konuştu.
Benzin ve motorin zammının ardından, nakliye alanındaki ek maliyetler de yediğimiz içtiğimiz her şeye ek zam olarak yansıyacak. Tarladan giyim kuşama kadar her şey zamlanacak.

Akdilek "Petrol ve Hollanda'da borsada oluşan fiyatlar kapsamında BOTAŞ 1 Eylül'den geçerli olmak üzere doğalgazda yüzde 20 bir zam hazırlığı yaptı. Bunu enerji yönetimine sundu, ancak kabul edilmedi. Elektrikte de şu anda zam yapılmıyor. Bunu 31 Mart yerel seçimlerine bağlayabiliriz. Benim gördüğüm kadarıyla enerji yönetimi 31 Mart 2024'e kadar doğalgaza ve elektriğe zam yapmamaya çalışacak. Ama ne kadar dayanacak bilmiyorum.
Rusya'ya ciddi bir borç var, konutlarda doğalgaz sübvanse ediliyor. BOTAŞ alımla satım arasındaki makası yansıtırsa 2 katından fazla doğalgaz fiyatlarının artması beklenebilir.
31 Mart'tan sonra maliyetlerin yavaş yavaş yansıtılacağını düşünüyorum" dedi.
Çok uluslu ABD yatırım bankası Goldman Sachs, müşterilerini Rusya ve Suudi Arabistan'ın agresif arz kesintilerini gevşetmemesi halinde petrol fiyatlarının gelecek yıl üç haneli seviyelere yükselebileceği konusunda uyarmıştı.
Banka, bu senaryoda Brent petrol fiyatlarının Aralık 2024'te muhtemelen varil başına 107 dolara çıkacağını açıkladı.
Brent petrol şu anda 90 dolar civarında.

11 Eylül Pazartesi günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Brent petrol, 11 Eylül Pazartesi sabahı 90,53 dolardan alıcı buluyor.
Brent petrol önceki kapanış fiyatı ise 90,65 dolardı.
İstanbul Anadolu yakasında:
İstanbul Avrupa yakasında:

Bulgarlar da Kapıkule’ye çöktü! 4 yıldır kira ödemiyorlar!50 izlenme
Gezici'nin son anketinde Erdoğan'a soğuk duş: Kılıçdaroğlu, 3 puan fark attı!63 izlenme
Taşıt saltanatı tam gaz! Yeni bütçeden 1652 yeni araç alınacak!67 izlenme
Genç işsizler ordusu büyüyor: Ne eğitim ne istihdam... Sayı 79 ilin nüfusunu solladı!23 izlenme
Hangi parti kaç oy alıyor? Anket şirketleri ile barışmayan Bahçeli'yi bu sonuçlar oldukça kızdırır39 izlenme
Yaşar Güler "Sarıklı amiral" için topu MİT'e attı14 izlenme
Rus askerlerinin çekildiği Ukrayna'nın Gostomel kentinden geriye bir enkaz kaldı!66 izlenme
İşte 11 büyükşehirde yapılan anketin sonucu!295 izlenme
10 yaşındaki çocuğa cami tuvaletinde tacizde bulunmuştu, sapık hakkında karar verildi!
Emekliye 5 bin lira ikramiye Meclis'e geliyor! İşte hesaplara yatacağı tarih
Iraklılara Arapça eğitim veren özel lise!
Yumurta fiyatlarının neden uçtuğu belli oldu: Vatandaşa lüks olmayan tek şey nefes almak