TCMB verilerine göre 18 Ocak ile biten haftada bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 1.35 milyar dolar artışla 98.79 milyar dolar olurken; kurumların ise 665 milyon dolar artışla 64.97 milyar dolara yükseldi. Vatandaşın dolar cinsinden mevduatı 18 Ocak ile biten haftada 770 milyon dolar artarken dolar cinsinden euro mevduatında ise 117 milyon dolar artış yaşandı.
Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, TCMB’nin brüt döviz rezervi 18 Ocak itibarıyla bir önceki haftaya göre 1.38 milyar dolar artışla 73.83 milyar dolara yükseldi. Altın rezervleri 18 Ocak itibarıyla 20.42 milyar dolara; toplam rezerv ise 94.25 milyar dolara yükseldi.
Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 18 Ocak haftasında 711.8 milyon dolar artış gösterdi.
Söz konusu haftada, ABDÇin ticari ilişkilerine ilişkin artan iyimserlik, küresel bazda riskli varlıklara olan talebi artırmıştı. BIST100 endeksi de 1418 Ocak haftasını bankacılık hisseleri öncülüğünde önceki haftanın kapanış seviyesine göre yüzde 7.4 yükselişle tamamlamıştı.
TCMB’nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü ise 18 Ocak haftasında 121.7 milyon dolar azaldı.
REUTERS
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/vatandasindolarmevduatiartti3253863/
Akaryakıtta indirim bekleyenlere kötü haber! Yeni ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!57 izlenme
İsyan etti: "Markette 20 TL biz 2 TL'ye satamıyoruz, tövbeler olsun bırakıyorum"24 izlenme
Bir anket de PİAR Araştırma'dan! İşte CHP ile AKP arasındaki fark31 izlenme
120 yaşındaki Fatma nine, Atatürk ile arasında geçen diyaloğu anlattı95 izlenme
Sağlık sorunlarını gerekçe göstermişti, AKP'li belediye başkanının istifasının ardından 'cinsel içerikli' kaset çıktı!66 izlenme
Faize 632 milyar gitti40 izlenme
Van'da bir vatandaş sokakta 'Her gün zam, ne olacak!' diye isyan etti, valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal gerekçesiyle gözaltına alındı!61 izlenme
Son seçimleri bilen SONAR bir anket daha yayınladı: Fark 6 puan!27 izlenme