Koronavirüsle mücadele kapsamında büyük bir ekonomik darlığın içine giren vatandaş, enerji sağlayan firmaların kıyasen fatura kesmeye başlamasıyla yüksek faturalarla karşı karşıya kaldı.
Özellikle doğalgaz ve elektrik faturalarından dem vuran bazı vatandaşlar, normal şartlara ve kullanımlarına göre çok yüksek fatura geldiğini belirtirken, bazıları ise hiç tüketim yapmamasına rağmen yüksek fatura geldiğinden şikayetçi oldu. Önceki dönemlere göre kıyasen kesilmesi gereken faturaların önceki dönemlere göre oldukça yüksek kesilerek kıyas uygulamasının doğru şekilde yapılmadığına ve vatandaşları mağdur ettiğine yönelik şüphe oluşturdu.
Yüksek faturalarla ilgili "büyük türkiye fatura soygunu" başlığıyla gündeme taşınırken, ekonomist Cem Seymen konuyu sosyal medyada paylaştı.
Seymen’in “Elektrik ve doğalgaz faturaları geçen aylara göre yarı yarıya daha az kullanmama rağmen bu ay iki kat yüksek geldi. Sizlerde durum nasıl?” ifadelerini kullandı.
Bir başka vatandaş da “Her ay 350 lira ödediğim fatura nasıl olur 893 TL gelebilir? 1 oda bir evde öyle bir tüketim mümkün değil ki her ay yaktığım gibi yaktım doğalgazı. Açıklamasında bulundu.
İşte vatandaşların, faturalara gelen tepkisi:
Durup durup elektrik kesmek nedir? Ortalama hesabı 211 TL fatura göndermeyi biliyorsunuz. Hiç 200 TL geçen faturam olmadığı halde nasıl oluyorsa 211 TL ortalama fatura geliyor.
Geçen ay 240 gelen fatura daha az yakmamıza rağmen 312 geldi ödeyecek durumumuz da yok. Abim işsiz bqbam KOAH hastası. Lütfen #FaturalaraÇareBulun

Valla bende de aynı bu doğalgaz faturası ve bana elektrikte 193₺ geldi. İtiraz ettim ama sayaçtan geçmiş bu kadar doğalgaz dediler. Kimseye derdinide anlatamıyorsun.

http://www.krttv.com.tr/gundem/vatandasinelineulasanelektrikvedogalgazfaturalarielyakiyorh32766.html
Antalya ve Adana'da: CHP öne geçti!166 izlenme
SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: "Herkes aynı emekli ikramiyesini almayacak"15 izlenme
İnanılır gibi değil ! Çocuklarını da aldı IŞİD'e katıldı !436 izlenme
Son ankette AKP'ye soğuk duş! Oylar eridi, halk erken seçim istiyor!33 izlenme
Yandaşlık böyle birşey! İlkokul mezunu temizlikci kadını 'Özel Kalem Müdürü' olarak atadı!126 izlenme
Erdoğan’ın uykusunu kaçıran %15’lik kitle belli oldu120 izlenme
Veyis Ateş ses kaydını dinleyenler olmasına rağmen “10 milyon Euro istemedim” deyince, SBK “yalan konuşuyorsun istedin” dedi!155 izlenme
Fethullah rüyalar aleminde ! Hz. Muhammed, tutuklu FETÖ’cülere sofra kurmuş !247 izlenme