MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, Türkiye'nin Nabzı Şubat 2022 araştırmasından ‘Geçinmek için yapılanlar' anketinin sonuçlarını paylaştı.
Vatandaşın mevcut gelirleriyle geçinebilmek için ne gibi tedbirler aldığını gösteren araştırmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.
Ankete katılan vatandaşlar arasında ekonomik durumu nedeniyle son aylarda özel araç kullanmayı bıraktığını söyleyen araç sahiplerinin oranı yüzde 63, et tüketmeyi bıraktığını söyleyenlerin oranı yüzde 62, daha az çamaşır yıkadığını söyleyenlerin oranı yüzde 58 oldu.
“Yemek öğünlerini azalttım” diyenlerin oranı yüzde 50,3, “Kalın giyinip evi ısıtmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 53,7 olurken, yüzde 31,9'luk kesim ise “Zaman zaman aç kalıyorum” dedi.

Sözcü
Marmaris'te son durum! Marmaris yangını Hisarönü'nü tehdit ediyor83 izlenme
Açlık sınırı asgari ücrete fark attı, 5 bin liraya dayandı!48 izlenme
İzmir'de kedi ve köpekler zehirlenerek öldürüldü! Soruşturma başlatıldı34 izlenme
Boykotun merkezinde yer alıyordu: Espressolab mühürlenecek!32 izlenme
83 yaşındaki dededen çok konuşulacak #Hayır videosu !1287 izlenme
Mustafa Sarıgül'e Meclis'te Yumruklu Saldırı!77 izlenme
Bursa'da 6 bekçi birden ‘maske takmadığı’ gerekçesiyle vatandaşı darp etti!61 izlenme
1 kuruşun arkasındaki sır133 izlenme
Ferrero Trabzon'daki fındık fabrikasını kapattı, 300 işçi işsiz kaldı!
Özgür Özel'den Erdoğan'ın İmamoğlu'nu 'milli güvenlik' sorunu ilan etmesine yanıt
Murat Yetkin, Ankara kulislerinde dolaşan müthiş iddiayı yazdı: "İktidar, Kılıçdaroğlu hakkında vurucu bir dosya arıyor"
A Haber yalan söyledi, TRT canlı yayında deşifre etti!