Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle yurt içinde kurban kesim bedelinin 11 bin 750 TL, yurt dışında 4 bin 750 TL olduğunu açıkladı. 2024 yılında en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Emekli cebindeki para ile bir kurbanlık koyun alamıyor. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ise 77 ülkede kurban kesileceğini açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yardımlarla kesilecek kurbanların başta Filistin ve deprem bölgesi olmak üzere 77 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Turan, kurban ibadetinin kardeşlik duygusunu güçlendirdiğini belirterek toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini artırdığını da vurguladı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Filistin’in yanı sıra Afganistan, Suriye’ye de kurban dağıtımında bulunduğu öğrenildi.
“Eve lazım olan camiye haramdır” diyen vatandaşlar ise Diyanet’e tepki göstererek, “Emekliler sofrasında et görmüyor. Bu dönemde halkımız bu durumdayken diğer ülkelere neden yardım ediyoruz? Türk milletine IBAN atıyorlar, başkalarına et gönderiyorlar. Önce kendi ülkendeki aç yatan çocuklara bak sonra başka ülkelerdeki çocuklara bakarsın” diyerek isyan etti.

İzani Turan
2023’TE 47 ÜLKEYE DAĞITILDI
2023 yılında TDV’ye emanet edilen 745 bin 535 hisse kurban yurt içinde 79 il, yurt dışında ise 47 ülkedeki 280 bölgede gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırılmıştı. Bu bilgileri paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımız, 31 yıllık süreçte hayırseverlerimizin vekalet verdiği toplam 4 Milyon 662 bin 258 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır” demişti.
Geçtiğimiz yıl 47 ülkede kurban dağıtımı yapılırken, bu yıl dağıtım yapılan ülke sayısının 77’ye yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Türk Kızılay da Türkiye dahil 21 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedeflediğini duyurmuştu.
Sözcü
Erman abi etap etap alıyor11 izlenme
Danimarka'da peçe takan Türk turiste ceza!618 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.692 yeni vaka tespit edildi, 183 kişi hayatını kaybetti, 14.636 kişi sağlığına kavuştu!36 izlenme
Sabır çağrısı vatandaşı bıktırdı: "Her şeyin farkındayız"27 izlenme
Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na Madem Faturalardan Dertlisiniz, İstanbul’da Suyu Kesik Aboneden Para Almayın26 izlenme
İstanbul’da bir pideciye giren Tebliğciler, kapıda duran nazar boncuğunu söktü, dükkândaki ustanın bakışları olay oldu40 izlenme
HKP, elektrik faturalarını mahkemeye taşıdı!58 izlenme
Benzinin patronu konuştu '40 yıldır böylesini görmedim'486 izlenme
LGS'de şaibe iddiası büyüyor: Tek okulda 36 öğrenci 500 tam puan aldı!
Soylu'dan Sinan Ateş açıklaması: "Azmettiren dahil bütün araştırma yapıldı..."
Mahfi Eğilmez uyardı: "Bunları yapmazsak yılsonu çöküşü yaşarız"
Suriyelilerin sağlık giderlerini AFAD ödemiş! Depreme hazırlanması gereken AFAD Suriyelileri beslemiş!