Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle yurt içinde kurban kesim bedelinin 11 bin 750 TL, yurt dışında 4 bin 750 TL olduğunu açıkladı. 2024 yılında en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Emekli cebindeki para ile bir kurbanlık koyun alamıyor. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ise 77 ülkede kurban kesileceğini açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yardımlarla kesilecek kurbanların başta Filistin ve deprem bölgesi olmak üzere 77 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. Turan, kurban ibadetinin kardeşlik duygusunu güçlendirdiğini belirterek toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bilincini artırdığını da vurguladı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Filistin’in yanı sıra Afganistan, Suriye’ye de kurban dağıtımında bulunduğu öğrenildi.
“Eve lazım olan camiye haramdır” diyen vatandaşlar ise Diyanet’e tepki göstererek, “Emekliler sofrasında et görmüyor. Bu dönemde halkımız bu durumdayken diğer ülkelere neden yardım ediyoruz? Türk milletine IBAN atıyorlar, başkalarına et gönderiyorlar. Önce kendi ülkendeki aç yatan çocuklara bak sonra başka ülkelerdeki çocuklara bakarsın” diyerek isyan etti.

İzani Turan
2023’TE 47 ÜLKEYE DAĞITILDI
2023 yılında TDV’ye emanet edilen 745 bin 535 hisse kurban yurt içinde 79 il, yurt dışında ise 47 ülkedeki 280 bölgede gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırılmıştı. Bu bilgileri paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımız, 31 yıllık süreçte hayırseverlerimizin vekalet verdiği toplam 4 Milyon 662 bin 258 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır” demişti.
Geçtiğimiz yıl 47 ülkede kurban dağıtımı yapılırken, bu yıl dağıtım yapılan ülke sayısının 77’ye yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Türk Kızılay da Türkiye dahil 21 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedeflediğini duyurmuştu.
Sözcü
Yasak dinlemiyorlar: Araplar Türkiye’de aldığı evlerin parasını böyle çıkardı20 izlenme
Yenidoğan Çetesi Türkiye’nin kendisi: Bakanlar yargılanmalı34 izlenme
Bildiride imzası bulunan 103 emekli amiralden Türker Ertürk 'İktidar gerçek gündemi saklamaya çalışıyor. Biz bu ülkede darbe olmasın istiyoruz'89 izlenme
Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu! İşte en düşük memur ve emekli maaşı158 izlenme
Yakalama kararı çıkmıştı: CİNER Grubu Londra'da açıklama yaptı18 izlenme
Pazardaki pahalılıktan yakınan vatandaş "Zamların sorumlusu Erdoğan. O gözleri parlayan ekonomist... Gözlerinde ışık, bu ışık da onun ışığı..."41 izlenme
CHP'li adayın 'PKK'lı' denen ağabeyi: Ben AK Partiliyim142 izlenme
Erdoğan, İBB logosu kapatılan metro aracının önünde fotoğraf çekilmişti; Murat Ongun: Logo kapatmakla İBB yok olmaz51 izlenme
Yeni bir Çiftlik Bank vakası daha! Bu da 'Emlak' Bank! Hanımağa kayıplara karıştı!
TÜRGEV’e 4, ENSAR’a 7 TÜGVA’ya 10 bina tahsisi: Belediyeden tarikatlara yurt kıyağı!
Deniz Zeyrek'ten butlancılara:"CHP'nin önünde güya Özgür Özel tarafını rezil etmeye çalışıyorsunuz ama Özkan Yalım'ı siz bulup getirmişsiniz, farkında değilsiniz"
Erdoğan'dan inanılmaz sözler! 'AKM'yi yıktık çatlayın patlayın'