Yapılan bir kamuoyu araştırması, toplumun ekonomik gidişattan duyduğu rahatsızlığın üst seviyeye çıktığını gözler önüne serdi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süphan Nasır başkanlığında Türkiye'de Seçmenlerin Siyasi Kimlik Temelli Profil Analizi yapıldı. Burada siyasi partilerden bağımsız olarak Türkiye'deki seçmenlerin profil analizinin yapıldığını söyleyen Nasır, seçmenleri sağ, sol ve merkez olarak ele aldıklarını, merkez seçmenin seçimin kaderini belirleyeceğini ifade etti.
ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞILAR
Nasır, “Araştırmamızda katılımcılara ülke ekonomisi ile ilgili olarak genel memnuniyet düzeyleri sorulduğunda, katılımcıların %90.5'i memnuniyet düzeylerini düşük ve çok düşük olarak belirttiler” dedi. Araştırmaya katılanların %56.9'unun serbest piyasaya ve ekonomiye ne kadar az müdahale edilirse ülke ekonomisinin o kadar iyi olacağı görüşünde olduğunu anlatan Nasır, “Katılımcıların %81.3'ü lise ve üniversite eğitiminin devlet tarafından gerçekleşmesini, %82.4'ü ise kamu işletme ve iştiraklerinin özelleştirilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar” diye konuştu.

Z KUŞAĞI ETKİLİ
Araştırmada ideolojik bağlılığı daha çok jenerasyon X dedikleri ileri yaş gruplarında gördüklerini belirten Nasır, jenerasyon Y'nin büyük bir bölümü ile jenerasyon Z'de böyle kuvvetli bir ideolojik bağın olmadığını, bu jenerasyonların daha çok evrensel ilkelere önem verdiğini kaydetti. Nasır, şöyle konuştu: “Genç nüfus seçim sistemine dahil olmaya başladıkça, siyasi partilerin ideolojik bağla seçmenleri kendilerine bağlamaları giderek zorlaşacak. Seçimlerin kaderini merkez seçmen kadar seçim sistemine yeni dahil olan Z kuşağı belirleyecek.”
Türkiye'deki siyasi yelpazeyi büyük bir kitle olan merkez seçmenlerin net bir şekilde etkileyeceğini söyleyen Prof. Dr. Süphan Nasır, partilerin seçmen tabanlarının %2060'ı arasının kendisini merkez seçmen olarak tanımladıklarını belirtti. Nasır, “Ülkemiz siyasetinin yeni partilerinden olan DEVA Partisi'nin seçmen profilinin %60.5'i, İYİ Parti seçmeninin %52.3'ü, AK Parti seçmeninin %34.3'ü, MHP'nin %22.9'u, CHP'nin %21.6'sı, HDP'nin %17.1'i kendisini merkez seçmen olarak ifade etmektedir” dedi.
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/vatandaslarinyuzde90iekonomidenmemnundegilh92969.html
Pazar esnafı acı gerçeği Özgür Özel'e anlattı: "Akşamüstü burada ağlama sesi duyarsınız. Üzüm isteyen, muz isteyen, armut isteyen çocuklar var. Millet olarak zor bir durumdayız"31 izlenme
Sokak röportajı sonrasında tutuklanan kadının ifadesi ortaya çıktı72 izlenme
Mustafa Sarıgül ve Mahmut Tanal'dan ortak açıklama: "Cumhuriyet'ten ayrılmıyoruz. Altı Ok'tan ayrılmıyoruz. Tüm müktesebatıyla birlikte yeni bir yola çıkıyoruz"19 izlenme
Ekonomik krizin geldiği nokta: Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir kadın raftan bebek mamasını çalarak eteğinin içerisine sakladı40 izlenme
AKP örgütü tepkiler sonrası, son anda apar topar değiştirdi25 izlenme
Köprü ve otoyol fiyatlarında yeni tarife!119 izlenme
İBB'nin muhtaçlar için yaptırdığı sosyal konutları saray çalışanlarına vermişler35 izlenme
Bu sefer Irak'tan geliyorlar! Akın akın gelip sınırımızı rahatça geçen istilacılara kim dur diyecek?40 izlenme
Butlan kulislerinde ortalığı karıştıran sözler! "Mehmet Uçum planlandı süreç tıkır tıkır işliyor"
Açık öğretimin yolu tarikatlara çıktı!
İmamoğlu Adana'da ceketini çıkardı, kolları sıvadı, Erdoğan'a yüklendi: "Zalimliğin saltanatını yıkacağız!"
Borçlu çiftçi isyan etti! 'Peşkeş çekmeyin artık dayanacak gücümüz kalmadı! Önce Demirören'e verdiğiniz 750 milyon doları tahsil edin!'