Devlet, yargı, idari ve diğer para cezaları ile vergi cezaları adı altında dört ayrı başlıkla ceza kesiyor.
Son yıllarda merkezi yönetim bütçe gelirleri içerisinde önemli bir yer kaplayan para cezaları OcakKasım döneminde 52,2 milyar lirayı buldu.

Para cezalarının yüzde 51’ini vergi cezaları, yüzde 44’ünü ise idari para cezaları oluşturdu. OcakKasım döneminde 26,6 milyar lira vergi cezası, 23,2 milyar lira da idari para cezası adı altında toplanan para, gelir olarak Hazine’nin kasasına girdi.
Son olarak ocak ayında çıkarılan afla 2 bin liranın altında vergi ve cezalar silindi. Ancak buna rağmen 2022 yılında 16,7 milyar lira olması beklenen idari para cezası geliri 17,2 milyar lira olarak gerçekleşti.
Cezalardan toplanacak para, merkezi yönetim bütçe hedeflerinde de yer alıyor. 2024 yılında kamunun para cezası gelirlerinin yaklaşık 2 kat artması bekleniyor. Bütçe teklifinde 2024’te para cezası gelirlerinin 118,9 milyar TL’ye çıkarılacağı öngörülüyor. Bunların içerisinde yer alan idari para cezaları yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı kadar artıracak.
Gelecek yıl 65,3 milyar TL tutarında idari para cezası toplanması öngörülüyor. Bunun yüzde 36’sının ise trafik cezalarından elde edilen gelir olması bekleniyor. 2024’te 23,7 milyar TL tutarında trafik cezası kesilecek.
halktv.com.tr
İptal oyu veren YSK üyesinin eşi AKP aday adayı çıktı!73 izlenme
Dincilik soslu sömürü düzeni19 izlenme
Kayseri Şehir Hastanesi'nden endoskopi için randevu almak isteyen bir vatandaşa 1 yıl 4 gün sonraya yani 2025 yılına randevu verildi33 izlenme
CHP'den AKP iktidarına sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin flaş çağrı!46 izlenme
Ankara'da Covid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının sayısı 452'ye yükseldi!42 izlenme
Özgür Özel: "O fotoğrafları Erdoğan çektirip servis ettirdi"16 izlenme
KDV düzenlemesiyle 10 Milyar'dan vazgeçildi!161 izlenme
Karadeniz’i sel aldı, 8 metre derinliğinde çukur oluştu42 izlenme
Aziz Nesin 30 sene öncesinden bugünleri gördümüştü... İşte canlı yayındaki o sözleri
MHP'li Baki Ersoy partisinden istifa etti
Türkiye'nin yeni kaymakamları bunlar olacak! AKP'li siyasetçi ve bürokratların yakınları, bazı cemaatlerden referans alanlar sınavı geçti
30 yıl sonra kaçak olarak yakalanan mafya babası Matteo Messina Denaro cezaevinde hayatını kaybetti