Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 1'i Vuhan kentinde olmak üzere 21 yeni vaka tespit edildiği, 45 kişinin ise koronavirüs şüphesiyle müşahede altına alındığı belirtildi.
Açıklamada 12'si Vuhan kentinin bulunduğu Hubey, 1'i Şaanşi eyaletinde olmak üzere 13 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
Bu rakamlarda ülkede toplam vaka sayısının 80 bin 881'e, can kaybı sayısının ise 3 bin 226'ya çıktığı vurgulanan açıklamada, 68 bin 679 hastanın ise taburcu edildiği kaydedildi.
Yeni tip koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kentinde yeni vaka sayısının bire kadar düşmesi, salgının kontrol altına alınması çabalarının büyük ölçüde başarıya ulaştığı anlamına geliyor.
Yeni tip koronavirüs ilk kez 2019 Aralık'ta, Vuhan'da Deniz Ürünleri Gıda Pazarı'nı ziyaret eden kişilerde görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü dün yaptığı açıklamada, Çin dışında 83 binden fazla vaka tespit edildiğini ve Çin dışındaki vaka sayısının Çin'deki vaka sayısını aştığını doğrulamıştı.
Vuhan'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs, 150'den fazla ülke ve bölgede 180 binden fazla kişiye bulaştı. DSÖ'nün "pandemi" (küresel salgın) olarak nitelediği hastalık nedeniyle şu ana dek 7 bin 174 kişi hayatını kaybetti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/vuhanbasardi24saattesadece1vakatespitedildi1727716
Prof. Dr. Necmettin Ünal'dan korkutucu açıklama! 'Olay korkunç boyutta, hastaneler tıklım tıklım'162 izlenme
Perulu narkotik uzmanı: "Türkiye kokain sevkiyatında kullanılan üslerden birine dönüştü"42 izlenme
Mahkeme nin'Fetö'cü' dediği şirkete Gökçek kıyağı! Yüzde 104 daha pahalıya ihale verdi!91 izlenme
Yeter artık annelerin çektiği çile12 izlenme
Bu kış sadece faturalar üşütmeyecek!45 izlenme
Erdoğan'ın korumalarına ABD'de ceza!201 izlenme
Tarlada para etmedi, markette cep yaktı22 izlenme
Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda skandal!295 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği o bilgi de yanlış çıktı!
Madımak Katliamı anıtına katillerin de ismini yazmışlardı, yıllarca süren mücadele sonuç verdi!
AKP'den iş ve ihale itirafı ! 'Kim AKP'ye oy verdiyse ihaleleri onlara vereceğim, yandaşları işe alacağım !'
Mahkemeye gönderildi! Özel hastane çetesi üyeleri için 582 yıla kadar hapis cezası talebi