ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post’ta yayınlanan bir yazıda Türkiye’deki seçimler, ‘çoğunlukçu demokrasinin liberal değerlerle uyuşmadığı’nın yeni bir kanıtı olarak değerlendirildi.
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yaklaşık yüzde 53’ünü alarak otokrasiye doğru bir adım daha attı.
Liderliğini yürüttüğü AKP yine Meclis’e hükmedecek. Bu kez Kürt karşıtı miliyetçi müttefikiyle koalisyon halinde.
Liberal anayasacılıktan uzaklaşılmasına karşı seferberliğe geçen toplumun diğer yarısı, daha da yabancılaştı. Erdoğan’a bir seçim daha kaybeden muhalefetin demokratik rekabete inancı da azalıyor.
Görünen o ki Türkiye’nin asker güdümlü seküler geçmişinde baskılananlar sandık nöbetini sürdürüyor. Bugün otoriter askeri idarenin yerini çoğunlukçu demokrasi almış durumda.”
http://www.diken.com.tr/washingtonposterdoganotokrasiyedogrubiradimdahaatti/
Tarım Kredi Kooperatifi'nde ürünlere dev zamlar geldi35 izlenme
AKP ve MHP’den istifa eden çok sayıda muhtar CHP’ye katıldı!48 izlenme
Mahkeme nin'Fetö'cü' dediği şirkete Gökçek kıyağı! Yüzde 104 daha pahalıya ihale verdi!89 izlenme
Sedat Peker son mesajını Venezuela üzerinden verdi!53 izlenme
CHP'li Haluk Pekşen'e 'tek adam' cezası: Hapis cezasına çarptırıldı85 izlenme
İBB'ye soruşturma açan Süleyman Soylu'nun FETÖ'yü akladığı video yeniden gündemde! '15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı, FETÖ yapmadı!'69 izlenme
Deprem önlemlerinde kritik adım: Sismik izolatör zorunluluğu getiriliyor.36 izlenme
CHP Beykoz'da peş peşe istifalar18 izlenme
Depremde ailesi ölen annenin hukuk mücadelesi dünya basınında
Derneklere ‘kayyum ve kapatmanın’ önü mü açılıyor?
Sayıştay'ın borçlanma ile ilgili uyardığı AKP'li belediye sözleşme bedelinin 3 katına stat yaptırdı!
TTB'ye 'şerefsiz terör örgütü' diyen Milli Eğitim Müdürü öğretmenleri tehdit etti!