Türkiye 28 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerine kilitlenirken dünya basını seçim yorumlarına hız kesmeden devam ediyor.
Wall Street Journal gazetesinin editör ekibi tarafından kaleme alınan seçim analizinde, Erdoğan'ın her türlü avantaja rağmen mutlak zafer kazanamadığı yorumu yer aldı.
Türkiye'de seçmenin 14 Mayıs seçimlerinde değişim istediklerini ortaya koyduğu belirtilen yazıda, halkın çoğunluğunun Erdoğan'a karşı oy kullandığı ancak Erdoğan'ın kurumlar üzerindeki otoriter kontrolü sayesinde yine de kazanabileceği ifade edildi.
20 yıldır ülkeyi yöneten Tayyip Erdoğan'ın neredeyse her ilde son seçimdekinden daha az oy aldığına dikkat çeken Wall Street Journal, Türk Lirası'ndaki erimeye ve enflasyondaki hızlı artışa değinerek iktidarın Merkez Bankası'nın bağımsızlığını yok ettiğini yazdı. Deprem sonrası iktidara yönelen öfkeyi de hatırlatan gazete, AKP'nin mecliste 18 kadar sandalye kaybettiğini ve koalisyon ortaklarıyla çoğunluğu zor koruduğunu kaydetti.
‘HALKIN YARISI ÖFKELİ’
Seçimi takip eden AGİT gözlemcilerinin, Erdoğan'ın eşitsiz bir avantaja sahip olduğunu ve ifade özgürlüklerinin baskı altında tutulduğunu vurguladığını aktaran WSJ, bağımsız medyaya yönelik baskılara da dikkat çekti.
Geçen sene Türkiye'de 17 bine yakın kişinin Erdoğan'a ve hükümete hakaret suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı kaydedilen yazıda, medyaya yönelik sınırlamalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun YouTube ve sosyal medya aracılığıyla mesajlarını paylaştığına işaret edildi.
Tüm bu avantajlarla Erdoğan'ın ikinci turda kazanabileceğini yazan WSJ, yine de halkın yarısının iktidarı bırakmayan Erdoğan'a öfkeli olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Sözcü
Yenişafak yazarından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleleri haberleştiren siteye suç duyurusu!59 izlenme
İmamın eşinin çarşafla derse girmesi hakkında soruşturma açıldı!117 izlenme
İBB davasının firari sanığı AKP'li Bakan Kurum'un İstanbul seçim kampanyasına 41 milyon aktarmış13 izlenme
CHP Ataşehir'de afişler söküldü! "İnatla sormaya devam edeceğiz!"88 izlenme
İran, İsrail'e saldırı başlattı29 izlenme
Manisa’da korkutan deprem! İstanbul ve İzmir’de de hissedildi!69 izlenme
Trabzon İYİ Parti’de seçim öncesi ‘iş birliği’ krizi: Adaylığı iptal edildi34 izlenme
AFAD Başkanlığı üst yönetimi, akrabalardan imama kadar yandaşlarla dolu42 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Adana'daki sahra hastanesi aracılığıyla yüklendi.
İnan Güney gözaltına alındığı gün kızının yaptığı çizimi paylaştı: 'Babam gelene kadar bu yazı burada kalacak' demiş
Gökçek’ten FETÖ’ye giden ihaleler tek tek listelendi!
Meral Akşener ve Önder Sav arabulucu oldu, barikat kalktı!