Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Wushu Federasyonu’nda yaşanan skandalları anlattı. Pehlivan, Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için Milli Takıma alınmadığını belirtti.
Sadık Pehlivan, Federasyon başkanı Abdurahman Akyüz’ün sporculara ‘namaz kılma zorunluluğu’ getirdiğini söyledi. Sporcuların spora devam edebilmek adına bu zorunluluğa uymak zorunda kaldığını belirten Pehlivan, sabah namazlarında yoklama alındığını, kendisinin ve arkadaşlarının namaza geç kaldığı bir gün yolda Akyüz ile karşılaştığını ve Akyüz’ün kendisine “Arkadaşlarını da kendin gibi beynamaz yapıyorsun” dediğini belirtti.
Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz'ün ‘masraf’ adı altında da şampiyonaya katılan yarışmacılardan ‘6 bin TL’ para aldığı öğrenildi.
2018 yılında Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonasına giden kadın sporculara tesettür zorunluluğu konulduğu da ortaya çıkan bir diğer skandal. Tesettüre girmezlerse şampiyonaya katılamayacakları belirtilen kadın sporcular, yarışmaya tesettür ile çıkmak zorunda bırakıldı.


Şampiyonalara hazırlanma sürecinde Sakarya’da kampa giren sporcular için soyunma odasına ranzalar konuldu ve sporcular buralarda konaklatılıp şampiyonalara hazırlandı. Tuvalet yakınında olan odalarda kalan birçok sporcu hastalandı. Pehlivan, kendisinin de bu şartlarda kaldığı için rahatsızlandığını ve elinde hastane belgelerinin de olduğunu söyledi.
Abdurrahman Akyüz’ün Wushu Milli Sporcusu olan oğlu Necmettin Erbakan Akyüz’ün ise Çin’de 5 yıldızlı otellerde konaklayarak şampiyonalara hazırlandığı öğrenildi.
Sadık Pehlivan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda İran’lı rakibine yenilip ikinci olup gümüş madalya kazandığı zaman maçın hemen ardından Akyüz tarafından kenara çekilip hakaretlere maruz kaldığını ve kendisine tokat attığını söyledi.
Pehlivan’ın Federasyon Başkanı Akyüz’ün birçok sporcuya daha tokat attığını vurguladı.
Sadık Pehlivan, müsabakalar sonucunda çok kez şampiyona hakkı almasına rağmen Akyüz tarafından şampiyonlara götürülmediğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Wushu Federasyonu’na verilen harciyatın sporculara ulaşmadığını söyleyen Pehlivan, 'ödenek yok' bahanesiyle sporculara çok düşük ücretlerin verildiğini söyledi.
“Korsan Federasyon” Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün skandal bir girişimde bulunarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Belçika, Slovenya, Ermenistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Hırvatistan’ın içinde olduğu bir ‘Korsan’ federasyon kurup bunun da başkanlığını üstlendiği ortaya çıktı. Bunun sonucunda Türkiye’nin üyeliği Avrupa Wushu Federasyonu (EWUF) tarafınca askıya alındı. Durumdan haberdar olan Ermenistan Spor Bakanı, Ermenistan Wushu Federasyonu başkanını görevden alarak resmi federasyona tekrar bağladı.
Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için 2018 yılından bu yana milli takıma alınmayan Dünya Şampiyonu Sadık Pehlivan bugün (09.03.2019) İstanbul (Anadolu) Cumhuriyet Başsavcılığına Abdurrahman Akyüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

https://halktv.com.tr/ozelhaberanaliz/wushuavrupasampiyonupehlivanalevioldugumicinmillitakim420786h
Sosyal medyada 'Alevilere katliam' çağrısı! Savcılar göreve davet edildi30 izlenme
Sedat Peker'den Akit'e: "Bir şeyler söylemek farz oldu"96 izlenme
Fenerbahçe'li gençler 60.000 renkli bardakla, tüyleri diken diken eden Dev Atatürk Portresi oluşturdu !5222 izlenme
İmamoğlu'ndan miting gibi açılış: "Az kaldı gidecekler"45 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a siz daha fazla yorulmayın!132 izlenme
Bakandan itiraf! Garantili projelerde döviz hesaplı harcama56 izlenme
Diyanet'in ihalesinde 'Yerli olmasın' şartı!103 izlenme
Diyanet’te yine bakan kardeşine torpil49 izlenme
AKP’li seçmen Turgut Altınok’a Mansur Yavaş’ı örnek gösterdi: “Bugün Ankara’da Mansur Yavaş konuşuluyorsa sebebi sizlersiniz. Hiçbiriniz verdiğiniz sözleri tutmadınız”
TÜİK dördüncü çeyrek işsizlik oranlarını paylaştı: İşsizlik 4 aydır değişmedi!
Bakan Koca açıkladı: 6.436 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.387.101'e, can kaybı 23.997’ye yükseldi!
CHP'den 'menzil' isyanı