23 Mart tarihinde 'mali suçlar' nedeni ile tutuklanan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına da sansür uygulandı. Dün gece İmamoğlu'nun X hesabına mahkeme kararı ile erişim engeli getirildi.
Erişim engelinin getirilmesinin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı alınan karara tepkisini gösterdi. Profil resimlerine İmamoğlu'nun fotoğrafının koyulmasına çok kısa bir süre içerisinde CHP'liler de katıldı. Birçok CHP'li ismin sabahın erken saatlerinde profil resimlerini değiştirdiği ve bundan sonra hesaplarının İmamoğlu'nun mesajlarını duyurmak için kullanacakları açıklandı.
ABB belediye başkanı Mansur Yavaş'ın kullandığı X hesaplarından Mansur Yavaş 2025 hesabı İmamoğlu'na tahsis edildi. Yavaş, hesabın profil resmini İmamoğlu ile değiştirip, "Ekrem İmamoğlu’nun resmi sosyal medya hesabına getirilen erişim engeli, sadece bir kişiye değil, milyonların sesine vurulmuş bir sansürdür. Bu hukuksuzluğu en güçlü şekilde kınıyoruz. Ancak bilinmelidir ki; adaletin susturulmak istendiği her yerde, biz daha gür konuşacağız. Bu hesabım erişim engeli kalkana kadar Ekrem İmamoğlu’nun sesi olmaya devam edecek ve onun adına kullanılacaktır." açıklamasını kullandı.
İmamoğlu'nun X hesabının engellenmesinin ardından ilk paylaşım TikTok hesabından yapıldı. Dün akşam CHP'nin Beyazıt meydanında yapılan mitinginden cep telefon flaşlarının yakıldığı anlar paylaşıldı. Paylaşıma İmamoğlu'nun önceki mitinglerinden sözleri de eklendi. İmamoğlu'nun "Biz pes etmeyeceğiz siz pes edeceksiniz" sözleri dikkat çekti.
İşte o paylaşım:

Cem Küçük hedef göstermişti: Ünlü dizinin senaristi TRT'yi uyarı!45 izlenme
"Ata'ya saygı zinciri"105 izlenme
Kamuoyuna açıklanmayan YAŞ kararları ortaya çıktı290 izlenme
İncirlik Hava Üssü'ne girmeye çalışan İHH üyelerine polis müdahalesi33 izlenme
Ekonomik krizin yeni kurbanı: Gıda devi konkordato ilan etti25 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan 600 bin haneye sosyal destek33 izlenme
İzmir derbisi kana bulandı! Altay kalecisi Ozan Evrim Güvenç taraftar saldırısına uğradı, futbolcular ve yöneticiler arasında da gerginlik yaşandı104 izlenme
Esenyurt'ta kayyım meclis üyelerinin görevini memurlara verdi24 izlenme
Saray dakikada 18 bin lira harcıyor
CHP'li isim açıkladı! Ordu'da yaşanan VIP oyları Ekrem İmamoğlu'nun oylarını artırdı mı?
Zonguldak’ta metrelerce yükselen dalgalar gemiyi ortadan ikiye böldü
Emekli vatandaş, doğru soruyu ucuz et kuyruğunda sordu: "Emekliyim maaşım yetmiyor. Marketler, pazar pahalı. Marketlerde böyle olsa benim burada ne işim var?"