Sosyal medya platformu X, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun hesabının engellenmesine ilişkin olarak açıklama yaptı. Açıklamada, "Kararı uygulamakla birlikte karara kesinlikle katılmıyor ve itiraz ediyoruz." denildi.
Açıklamada,"Kararların uygulanmaması tüm platformun kısıtlanması dahil yaptırımlara yol açmakta. Türkiye’de erişimi sürdürmenin, özellikle acil durumlarda ifade özgürlüğü ve bilgiye erişim için hayati olduğuna inanıyoruz." ifadesi kullandı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
Şu anda tutuklu olan İstanbul Belediye Başkanı'nın X hesabına Türkiye'den erişim engellenmesi kararı X’e bildirildi. Türkiye'nin hesapla ilgili kararını uygulamakla birlikte, bu karara kesinlikle katılmıyoruz ve karara itiraz ediyoruz Tam şeffaflık ruhuyla, mahkeme kararını ve karara karşı mahkemeye sunduğumuz itirazımızı aşağıda paylaşıyoruz.
Mahkeme kararı X’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bildirildi. Bu erişim engelleme kararları X’in içerikleri Türkiye'de engellemesini gerektirmektedir ve içerikler dünyanın geri kalanında erişilebilir durumdadır Bu kararlara uyulmaması, Türkiye'deki tüm platformun kısıtlanması da dahil olmak üzere ciddi yaptırımlara yol açmaktadır.
X, mahkeme kararına uymakla birlikte mahkeme kararına itiraz etmektedir çünkü platformun Türkiye'de erişilebilir tutulmasının ifade özgürlüğünü ve bilgiye erişimi desteklemek açısından, özellikle doğal afetler ve diğer acil durumlar sonrası, hayati önem taşıdığına inanıyoruz Adil yargılama ruhuyla, tüm erişim engelleme kararlarını yerel yasaları dikkate alarak inceliyoruz. Bu mahkeme kararları ifade özgürlüğü, adil yargılama ilkelerine veya diğer yerel yasalara uygun olmadığında, X mahkemeler nezdinde kullanıcıları korumaya yönelik hükümet talepleri de dahil olmak üzere erişim engelleme kararlarına itiraz etmekte ve etmeye de devam edecektir"
Gece saatlerinde İmamoğlu'nun hesabına erişim engeli getirilmesi tepkilere neden olmuştu.
Sözcü
SGK yönetiminden 1.6 milyonluk İsveç gezisi18 izlenme
Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan Oğuzhan Aygören'den açıklama "Görevi kabul etmiyorum"59 izlenme
AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, polisleri azarladı: "Ajan mısınız, FETÖ müsünüz? Nesiniz ya terbiyesizlik etmeyin"31 izlenme
Esnaf kameraya yakalandı! Türk müşteriye ayrı Arap müşteriye ayrı fiyat!44 izlenme
Depremzede emekliler: "AKP iktidarından önce fitre ve zekatını veren emekli, şimdi sadakaya muhtaç hale gelmiştir"16 izlenme
İBB 130 bin aileye ulaştıracak!86 izlenme
Özgür Özel'den asgari ücrete karşı boykot çağrısı30 izlenme
Bu da oldu! Egemen Bağış'ın şampanyasını analiz edip, teşhisi koydular 'Fetöşopçular!'84 izlenme
Buca'daki yangının başlama anı ortaya çıktı: Göz göre göre yakmışlar!
"48 yaşındaki AKP’li başkan" makamında başhekime korona aşısı oldu!
Sigara fiyatlarına büyük zam! İşte zamlı sigara fiyatları
Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen Türkiye'de kar yağışı için tarih verdi! sıkı durun