ÖTV'nin aynı oranda indirilmesiyle fiyat sabit kalıyor; benzin, yapılan zam yansıtılsaydı ne kadar olacaktı?
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın ( EPGİS ) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, benzine gece yarısından sonra geçerli olmak üzere 12 kuruşluk bir zam yapılacağı belirtildi. Yeni gelen zam ÖTV 'nin aynı oranda indirilmesiyle pompa fiyatlarına yansımıyor. Zam yansıtılmış olsaydı benzin fiyatı 6,57 liraya motorin fiyatı ise 5,87 liraya çıkmış olacaktı.
Sözcü'de yer alan habere göre, EPGİS sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı; 17/07/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 12 Kuruş/Litre Fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış ÖTV 'den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” açıklamasını yaptı.
Benzinden alınan ÖTV 'den vazgeçildiğinden bu yana gelen zamlar vatandaşa yani pompaya yansımıyor. Peki yansımış olsaydı ne kadar olacaktı? ÖTVindiriminden bu yana benzine 3 zam bir indirim, motorine ise 2 zam bir indirim geldi. Gelen zamlar ve indirimler pompaya yansımış olsaydı. Benzin 6.57 TL motorin fiyatı ise 5,87 TL olacaktı.
![]()
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: "AKP, sosyal yardım bütçesini seçim için harcamış"27 izlenme
2023’te şehir hastanelerine ödenecek para dudak uçuklattı!53 izlenme
Genel seçimleri en doğru bilen şirketten flaş yerel seçim tahmini: AKP'nin en büyük zaafını açıkladı29 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hırsız’ yanıtı!183 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan Erdoğan’a siz daha fazla yorulmayın!116 izlenme
4 yıla kadar hapsi istenen İlker Başbuğ'dan ilk açıklama42 izlenme
Çiftçi bu kez Bakan Yumaklı’nın yüzüne isyan etti: "Genç kalmadı, köyler boşalıyor"35 izlenme
İran: Mahsa Amini'nin ailesinin ödülü almak için Fransa'ya gitmesi engellendi30 izlenme
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde çağrı yaptı: Tutuklu gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı
2.5 milyon Suriyeli daha gelebilir!
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Almanya'da protestolar başladı
ÇAYKUR'un "300 kişilik mevsimlik işçi" kadrosuna 35 bin kişi başvurdu!