Türkiye’de yapılan 30 Mart seçimleri ve sonrasında tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerinde uygulanan bir taktik Avrupa’ya ilham verdi… Macaristan’da muhalefet partileri, Avrupa Birliği içerisindeki en sert sağcı liderlerden biri olarak gösterilen Başbakan Viktor Orban’a karşı birleştir.
2010 yılından beri Başbakan Viktor Orban tarafından yönetilen Macaristan’da gözler 13 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerde… Macaristan’da yıllar içerisinde yerini sağlamlaştıran Orban’a karşı bir araya gelemeyen muhalefet partileri bu seçimlerde ilk kez birlik olma kararı aldı. İngiltere’nin çok okunan finans ve ekonomi gazetelerinden Financial Times, Macar muhalefetinin Budapeşte’de tek bir adayı destekleyeceğini ve böylelikle Orban’ın partisi Fidesz’in mağlup edilmesinin planlandığını yazdı.
Seçimlerde aday olan Gergely Karacsony, Financial Times’a açıklamalarda bulundu. Karacsony, “Farklı partileri ortak paydada buluşturup yerel seçimlerde Fidesz’ten bıktığımızı göstereceğiz. Türkiye için İstanbul’da nasıl olduysa Macaristan için de Budapeşte’de bu yaşanabilir. Sosyal muhafazakar liderlerin artında ilerlemeci bir metropol” ifadesini kullandı. Karacsony ayrıca Polonya’daki yerel seçimlerde de Varşova’da benzer bir şey yaşandığını aktardı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğini söyleyen Karacsony, “Siyasi durumlar temelde aynı. Fakat Macaristan’daki halk Türkiye’dekinden daha çok korkuyor. Macaristan’da daha çok iş insanı muhalefete destek çıkmaya korkuyor” dedi. Financial Times, Macar muhalefetinin ülkenin yükselen ekonomisiyle birlikte Fidesz Partisi’ne karşı arka arkaya 7 kere kaybettiğini hatırlatırken, Macaristan’daki 23 şehirden sadece dördünün muhalefet tarafından yönetildiğini aktardı.
Hilal Kaplan, Şevval Sam’a hakaret ettiği tweet’ini sildi!62 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni para tedavüle girdi25 izlenme
Depremzedelerin 'Re’sen Kamulaştırmasız El Koyma Suretiyle Tescil' işlemi sonrası Bakan Kurum ile görüşmesi sonuçsuz kaldı: “Mağduriyetimizi görmezden geldi”28 izlenme
Geçim derdindeki vatandaşlar umudunu yine piyangoya bağladı: Gişedeki kuyruğun ucu görünmüyor40 izlenme
İsviçre’deki gurbetçi 10 frank ile (217 TL) neler aldı neler! Bombayı videonun sonunda patlattı64 izlenme
Tanju Özcan'dan savcılığın Kartalkaya dosyasıyla ilgili açıklama! Turizm Bakanlığı detayı25 izlenme
Hani bizi kıskanıyorlardı? Almanya’nın yıllık enflasyonu Türkiye'nin 30 da 1’i çıktı19 izlenme
‘Beratçılar’, ‘Soylucular’ ve ‘Bilalciler’ krizi448 izlenme
Tanju Özcan’a su şişesi fırlatmıştı, özür dilemeyen AKP’li Meclis üyesi dışarı çıkartıldı
İki gün önce atanan Katar Büyükelçisi AKP'li Tevfik Göksu'nun kardeşi çıktı!
Yabancılara 9 ayda 24 bin 155 konut satıldı!
Kadirov'dan Zelenski'ye tehdit: Daha güçlü füzeler gelmeden, arkana bakmadan kaç