AFP haber ajansı, misafirperverliğin sembolü olarak görülen kolonyanın bir anda nasıl salgınla mücadelede ‘gizli silah’ haline geldiğini haberleştirdi. AFP, yüksek derecede alkol içerdiği için pek çok Türk’ün kolonyayla ellerini ve yüzlerini temiz tutmaya çalıştığını ve böylece virüse yakalanma riskini önlediklerine inandığını yazdı.
İlk resmi vakanın duyurulmasından önce pek çok mağazada kolonya kuyrukları oluştuğunu aktaran AFP, salgının yayılmasıyla artık pek çok yerde kolonya stoklarının tükendiğini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘kolonyanın el dezenfektanı olarak kullanılabileceği’ açıklamasının ardından kolonyaya talebin daha da arttığı kaydedildi.
Türkiye’nin önde gelen kolonya üreticilerinden Eyüp Sabri Tuncer ile de görüşen AFP, firmanın geçen haftalarda on binlerce sipariş aldığını aktardı.
Firmanın genel müdür yardımcılarından Atilla Arıman, “Müşterilere sağlıklı bir teslimat yapabilmek için, online siparişleri askıya aldık” dedi.
AFP, Türkiye Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Bülent Ertuğrul’un görüşüne de yer verdi.
Virüsten korunmanın en iyi yolunun elleri su ve sabunla yıkamak olduğunu söyleyen Ertuğrul, “Eğer su ve sabun yoksa en az yüzde 60 oranında alkol içeren bir dezenfektan iş görebilir. Alkol iyi bir çözücüdür, viral zarfı yok eder. Bildiğimiz kadarıyla kolonya en az yüzde 70 alkol içeriyor. İşte bu nedenle koronavirüse karşı iyi bir dezenfektan” dedi.
Türkiye’de şimdiye kadar salgın nedeniyle 37 kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı 1529’a yükseldi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yabancibasiningundemindeturkleringizlisilahi1729161
Vekilin sağlık harcaması asgari ücreti aştı18 izlenme
LeMan protestocuları ile tartışmıştı: Sabaha karşı evinden alındı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı23 izlenme
Emekli sefalet ücretine tepkili! “Kaderimize terk edildik”16 izlenme
Pompalı tüfekle hastane basan kadın tutuklandı25 izlenme
Uluyan ülkücüden solcularla kucaklaşan Cemal Enginyurt’a: "Direne direne kazanacağız"27 izlenme
İYİ Partili Başkan istifa etti, Genel Merkezi eleştiri yağmuruna tuttu25 izlenme
Un bulamayan fırıncı isyan etti! 'Un yok. Fabrika 10 gün sonrasına gün veriyor. Kıtlık geldi de haberimiz mi yok'53 izlenme
Elindeki iPhone'la Starbucks'a girdi, kahve içenlere tepki gösterdi29 izlenme
İşte asgari ücretli bir Alman'ın bir saatlik kazancı olan 12 euro ile marketten alabildikleri!
Sokak röportajında yaşlı kadının isyanı! 'Tayyip gitsin de kim gelirse gelsin. Canımızı yaktı. Tak etti milletin canına'
Cumhurbaşkanlığı şikâyetten vazgeçti, mahkeme 14 yaşındaki çocuğa 'Erdoğan'a hakaretten' hapis cezası verdi
Rekor üzerine rekor kırıyoruz! Türkiye, kötü gidişatla Avrupa’da birinciliği kaptırmıyor!