Türkiye’de yabancılara konut satışları önceki seneye göre yüzde 78,30 artarak 22 bin 234’ten 39 bin 663’e yükseldi. İstanbul dışı iller yükselişe geçerken, Iraklılar, İranlılar ve Suudiler en çok alım yapanlar.
Yabancıların konut alırken en çok tercih ettiği il 14 bin 270 konutla İstanbul oldu. Onu 7 bin 938 konutla Antalya, 2 bin 720 konutla Bursa, 2 bin 133 konutla Ankara ve 2 bin 63 konutla Yalova takip etti.
Sakarya, Trabzon, Aydın ve Mersin bin sınırını aşan iller. İstanbul ve Antalya’daki toplam konut satışları, toplam konut satışının yarısına denk düşüyor.
Konut satışının en çok arttığı iller yüzde 253 ile Samsun, yüzde 161 ile Ankara, yüzde 91 ile Yalova, yüzde 85.5 ile Bursa, yüzde 77.5 ile Sakarya, yüzde 74.5 ile İstanbul oldu.
Türkiye’den en çok konutu 8 bin 205 adetle Irak vatandaşları aldı. Iraklıların toplam satıştaki payı yüzde 20.7 oldu. Iraklıları, 3 bin 652 konut alımıyla İranlılar, 2 bin 718 adetle Suudiler, 2 bin 297 adetle Ruslar, 2 bin 199 Kuveytliler ve 2 bin 84 adetle Afganlar takip etti.
http://www.diken.com.tr/yabanciyakonutsatisipatladiencokalanlariraklilariranlilarvesuudiler/
Altına imza atılan söz tutulsaydı, en düşük emekli maaşı 41 bin lira olacaktı14 izlenme
TÜGVA'ya karşı çıktı, görevden alındı!47 izlenme
Elektrik dağıtım şirketleri devlete milyonluk borçlarını ödemedi! "250 milyon TL'yi buluyor"33 izlenme
Edirne’de Atatürk’e hakaretten 1 gözaltı!146 izlenme
Yunanistan Ege’yi silahlandırıyor! 30 ABD helikopteri Dedeağaç’ta63 izlenme
Asgari ücret zammın belirleneceği toplantı için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya geldi35 izlenme
Dev restoran zinciri konkordato ilan etti!96 izlenme
Yobaz hoca, kadının ne zaman ve nasıl dövüleceğini anlattı!48 izlenme