Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Diyarbakır’da, yıkılan 7 binadan 2’sinde enkaz kaldırma ve aramakurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan binalarla ilgili bazı iddialar üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda 67 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanarak gözaltına alınan 39 şüpheliden 15’i tutuklandı. Gözaltına alınanlardan 2’si savcılık ifadesi sonrası, 22 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
2 MÜTEAHHİT YAPTIKLARI BİNANIN ENKAZLARINDA HAYATLARINI KAYBETTİ
Deprem sonrası iddialar üzerine başlatılan soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkarılan 67 kişiden Celal İrkören’in yaptığı Sözel Apartmanı’nın, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı’nın müteahhidi olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalarda Celal İrkören’in Sözel Apartmanında, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı’nın enkazında kalarak, yaşamını yitirdiği belirlendi.
SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR
Cumhuriyet Başsavcılığının, 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma da devam ediyor.
Deprem nedeniyle, Yenişehir ilçesindeki bir site ve Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak’taki Sözel Apartmanı ile Bağlar ilçesindeki Tesisler Kavşağı’nda bulunan Serin2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi’ndeki Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki Dündar Apartmanı ve Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Hisami Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin Deprem Soruşturma Bürosu tarafından bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı görevlendirildi. (DHA)
Sözcü
AKP döneminde Kur'an kurslarının sayısı yüzde 350 arttı33 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 16.910 yeni vaka tespit edildi, 22.858 kişi sağlığına kavuşurken, 171 kişi hayatını kaybetti!47 izlenme
Almanya’dan Türkiye’ye dönen çift pişman oldu: “Kendimizi kandırmışız. Biz Almanya’da 30 yıldır ekmeğe zam geldiğini görmedik. Burada yaşayan insanlara acıyorum”28 izlenme
Husiler 'Demir Kubbe’yi İHA ile delip Tel Aviv’i vurdu!40 izlenme
Depremden etkilenen İnönü üniversitesinden skandal karar!95 izlenme
Kamuya iş yapan 40 bin müteahhit feryat etti: "Bu zamlara dayanmak mümkün değil batıyoruz!"40 izlenme
Türkiye'yi çeviren ittifak: İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs 'müdahale gücü kuruyor'25 izlenme
Eren Erdem'in tutukluluğunda flaş gelişme!223 izlenme