Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV'yi bünyesinde bulunduran hükümete yakın TürkMedya'da dün itibariyle geniş çaplı tenkisat başladığı ileri sürüldü.
Medyaradar’da yer alan habere göre; kanalın yüzde 40 küçülmeye gideceği söyleniyor.
Dün akşam saatlerinde “AnalizSentez” programının sunucusu Zeliha Saraç ve “Uyandırma Servisi” programının sunucusu Ersoy Dede’nin görevine son verilmişti.
24 TV güne yine işten çıkarma haberleriyle başladı. Gece editörü Muhammet Özcan, Gece Moderatörü Serkan Bayan ve şef yönetmen Murat Karahan’ın da işten çıkarıldığı öğrenildi.
İşten çıkarmalar TürkMedya’da devam edecek gibi görünüyor. Tenkisatın, Akşam, Güneş ve Star gazetelerine de yansıması bekleniyor. 24 TV'nin kapanma kriziyle karşı karşıya olduğu da gelen iddialar arasında.
“İBB’DEN HER AY REKLAM GELİRİ ADI ALTINDA 10 MİLYON LİRA BÜTÇE ALIYORDU”
Medyaradar, TürkMedya’daki krizin nedenini de şu iddiayla anlattı:
“TürkMedya’da İstanbul seçimlerinin hemen ardından başlayan bu krizin belediye ile bir ilgisi var. İddialara göre TürkMedya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden her ay reklam geliri adı altında 10 milyon lira bütçe alıyordu. AK Parti’nin belediyeyi kaybetmesi ve göreve Ekrem İmamoğlu’nun gelmesiyle bu bütçe kesildi ve TürkMedya mali sıkıntı yaşamaya başladı.”
İstanbul Büyükşehir Belediye ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.
ABD askerlerinin çekilmesiyle Talibanın ele geçirdiği dolar ve silahlar görüntülendi!70 izlenme
Yeni kriz kapıda: Vatandaş hapı yut(amaya)cak! Eczaneler iflasın eşiğinde48 izlenme
AKP-MHP arasında kriz! Bahçeli'ye yakın bir isim daha hedefte27 izlenme
Yeni Akit fahiş fiyatların suçlusunu buldu!46 izlenme
Saray'ın Bakanı Çavuşoğlu "Tasarruf yapmayı öğrenmemiz gerekiyor!"1072 izlenme
İYİ Parti il binasına silahlı saldırının faili yakalandı, olayın detayları belli oldu47 izlenme
Dünya Çiftçiler Günü'nde acı tablo: Borçlanarak üretiyoruz38 izlenme
Kızılay bu kez de tarla satmaya başladı33 izlenme