2012'den bu yana her yıl düzenli olarak vergi incelemesine tabi tutulan SÖZCÜ'ye 14.5 milyon TL'lik rekor vergi cezası kesildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a “20152021 yılları arasında vergi cezası kesilen gazete, televizyon ve radyo sayısı kaçtır, bunlar hangileridir ve ne kadar ceza kesilmiştir? Basın İlan Kurumu kaç gazeteye ilan kesme cezası vermiştir? Vergi borcu silinen ya da indirim yapılan gazete, radyo ve televizyon kanalları hangileridir?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen
VERGİ MAHREMİYETİ
Bakan Elvan ise “vergi mahremiyeti” gerekçesiyle soruları yanıtsız bıraktı. Elvan, “Vergi Usul Kanunu'nun ‘vergi mahremiyeti' başlıklı maddesinde, vergi muameleleri ve incelemeleri ile uğraşan memurların görevleri dolayısıyla, mükellefin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemeyecekleri hükme bağlanmıştır. Soru önergesinde talep edilen vergi mükelleflerinin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına ait bilgilerin paylaşılmasına imkan bulunmamaktadır” dedi.
Pazar fiyatları ateş pahası: "Gramla, taneyle alıyoruz!"38 izlenme
Kurum için peş peşe 36 paylaşım yapan TRT, İmamoğlu proje açıklarken Azerbaycan seçimlerini konuştu24 izlenme
Sedat Peker işaret etmişti: Rekor kokaine istenen ceza belli oldu!71 izlenme
Eski milletvekili Emin Şirin dikkat çeken anısını anlattı! ‘Özkök Genelkurmay Başkanı olduğunda askeri vesayet biter’520 izlenme
Savcıya çıkan onay komutanlara çıkmadı23 izlenme
İstişare yok ama 15 bin lira maaş var! En son ne zaman bir araya geldiler?39 izlenme
Doktor Ekrem Karakaya'nın katilinin şok paylaşımı ortaya çıktı! 'Baş kesen celladım' Kim bu adama silah ruhsatı verdi?66 izlenme
Kamuoyunda 'Yeliz' olarak tanınan AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, Türkan Şoray'ı hedef aldı!79 izlenme
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket
12 Yıllık Tarih Öğretmeni 'Kim Milyoner Olmak İster'de Bu Soruyu Bilemedi !
Coronavirüs krizi: Test kaybedilmiş!
Şirin Payzın: İBB'nin Hatay'dan çıkartılması için her şey yapılıyor, valilikle aralarında müthiş bir mücadele var