İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin yayın yapan medyaya RTÜK ceza yağdırdı. Yandaş kanalların masumiyet karinesini yok sayan haberlerini görmezden gelen RTÜK, TELE1, NOW TV, Halk TV ve Sözcü TV'ye ceza verdi.
RTÜK üyesi İlhan Taşcı, cezalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
"20 DAKİKA KALA 5 AYRI RAPOR KURULA GETİRİLDİ"
Taşcı, yasa uyarınca Üst Kurul gündemine alınacak dosyaların 24 saat önceden müzakereye hazırlanabilmeleri için üyelere dağıtılması gerektiğini ancak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in toplantıya 20 dakika kala beş ayrı raporu gündem dışı Kurul'a getirdiğini belirtti.
Üyelerin beş ayrı raporu 20 dakika içerisinde çalışıp, Kurul'a hazırlanabilmesinin mümkün olmadığını belirten Taşcı, "İzleme Dairesindeki uzmanlara yasaya aykırı şekilde talimat verilerek, adrese teslim hazırlatıldığı anlaşılan raporları kendileri çalıp kendileri oynayarak kanalları ceza yağmuruna tuttular" dedi.
"YASANIN OLMADIĞI YERDE HER ŞEY YASADIŞIDIR"
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in "arkasına aldığı siyasi güçle medyaya karşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu soruşturması bahanesiyle savaş açtığını" vurgulayan Taşcı, "Yasanın olmadığı yerde her şey yasadışıdır" vurgusu yaptı.
Taşcı'nın açıklamasına göre, İmamoğlu yayınları nedeniyle NOW TV’ye yüzde 3 idari para cezası, TELE 1 yüzde 3 idari para cezası, Halk TV’ye yüzde 3 idari para cezası ve 3 kez de program durdurma cezası, Sözcü TV'ye ise Özlem Gürses'in sunduğu programa yüzde 3 idari para cezası ve 3 kez de program durdurma cezası verildi.
Söz konusu oylamanın yapıldığı Kurul toplantısına ise RTÜK Üst Kurul Üyeleri İlhan Taşcı, Tuncay Keser, Ahmet Can Buğday ve Necdet İpekyüz katılmadı.
Tele1
Saray yalakası sözde gazeteci, Özgür Özel ve muhaliflere tehditler savurdu !210 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesi ortaya çıktı26 izlenme
Son 2 senede 3 kat arttı: Zengin Türkler nereye kaçıyor?29 izlenme
Tunç Soyer’e Vahdettin’e hakaret soruşturması27 izlenme
Yandaşları zengin eden hazine garantili projelerde günlük borç 760 milyon TL!38 izlenme
Skandallarla anılan eski Bakan Ruhsar Pekcan'a bir şok daha! Eski ortakları harekete geçti!53 izlenme
Yangın söndürme işçileri, 44 saatlik mücadelenin sonunda yorgun düşüp toprakta uyudular94 izlenme
İki farklı Türkiye! Bir tarafta pazardaki artıkları toplayanlar diğer tarafta 61 bin lira ödeyerek Umreye Cruise gemisiyle gidenler11 izlenme
Yeni Şafak yazarı AKP'nin anketini açıkladı: Yüzde 26, alarm verici olmasa da...
Türkiye gerçeği, 2 Saat dilendi, vatandaşlardan 159 TL topladı !
Yanlış yok, burası AKP'nin kalesi Konya! Vatandaşlardan 'Mansur Yavaş mı, Tayyip Erdoğan mı?' sorusuna çok çarpıcı cevaplar!
EPDK'den 'sürpriz' adım: Akaryakıta indirim geliyor!